Παναγιωτόπουλος: Ρύθμιση Θεμάτων Προαγωγών Αξιωματικών εξ ‘‘ΑΣΣΥ’’



Σε απάντηση της (β) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Οριστική Ρύθμιση Θεμάτων Προαγωγών Αξιωματικών εξ ‘‘ΑΣΣΥ’’», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Για το ζήτημα των Τάξεων 1990, 1991 και ίσως του 1992, Αξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ, επιτρέψτε μου, να σας παραπέμψω στα πρακτικά της συζήτησης της (α) σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναφορικά με τις τάξεις 1995 και εντεύθεν σας υπενθυμίζουμε ότι για όλους τους Αξιωματικούς που συμπληρώνουν τα 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας δεν είναι υποχρεωτική η συνθήκη της λήψης του καταληκτικού βαθμού της εξέλιξής τους.

Επίσης, το τέλος της συνταξιοδοτικής πορείας των Αξιωματικών δυνητικά μπορεί να μην συμπίπτει με την απονομή του καταληκτικού βαθμού, ενώ παράλληλα έχουν την δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία πέραν των 35 ετών.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υπηρεσιακή εξέλιξη, στην ιεραρχία και στις προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζονται διεξοδικά και σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία, ενώ τυχόν αλλαγές ή βελτιώσεις επί του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου υλοποιούνται μόνο κατόπιν στοιχειοθετημένης υποβολής σχετικών προτάσεων εκ μέρους τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ