Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και droneΣε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., καθώς η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί παρουσία ξένων ηγετών και προσωπικοτήτων με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Στην εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στην εξέδρα θα βρίσκονται το πολύ έως 50 άτομα με μάσκες και αποστάσεις.

Λόγω της παρουσίας των επισήμων στην παρέλαση στη «σκιά» της πανδημίας, θα «αποστειρωθούν» οι δρόμοι μπροστά από Βουλή αλλά και όλοι οι κάθετοι δρόμοι για πεζούς και αυτοκίνητα. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας με ελεύθερους σκοπευτές στα ψηλά κτήρια, ελικόπτερα και drone, αστυνομικούς ελέγχους περιμετρικά, κλειστούς σταθμούς του μετρό και ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αποφυγή ακτιβιστικών ενεργειών.


ΠΗΓΗ