Σωματοφύλακας Ερντογάν έθεσε τερμα στη ζωή του αφήνοντας σημείωμα για απειλές



Ένας αστυνομικός που ασκούσε καθήκοντα σωματοφύλακα στην τουρκική προεδρία βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, με την αστυνομία να αποδίδει το θάνατό του σε αυτοκτονία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη.

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού Μεχμέτ Αλί Μπουλούτ, ανακάλυψαν το νεκρό σώμα όταν πήγαν στο διαμέρισμά του για να ελέγξουν, επειδή είχε εξαφανιστεί από τη δουλειά και το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.

Στο χειρόγραφο σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του σωματοφύλακα του Τούρκου προέδρου έγραφε ότι «κάθε άντρας έχει την υπερηφάνεια του και δεν μπορούσα να χωνέψω αυτά τα λόγια», ενώ κατονόμαζε δύο άτομα, τα οποία τα κατηγορούσε για άσχημη συμπεριφορά. «Μακάρι να είχατε συμπεριφερθεί στους υπαλλήλους σας καλά και να τους ρωτάγατε πώς είναι».

Το θύμα έγραφε επίσης ότι δεν θέλει κανένας από τους ανωτέρους του να παρευρεθεί στην κηδεία του, εκτός από έναν αρχηγό της αστυνομίας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μουράτ Μπακάν, υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ρωτώντας τον πόσοι αστυνομικοί έχουν αυτοκτονήσει τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπακάν ανέφερε ότι άλλοι δύο αστυνομικοί, είχαν αυτοκτονήσει τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι σε όλες τις περιπτώσεις αυτοχείρων αστυνομικών που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα, οι αξιωματικοί έχουν παραπονεθεί για κακοποίηση από τους προϊσταμένους τους.