Ξαναβγήκε για σεργιάνι στο Κεντρικό Αιγαίο το ΤσεσμέΞανάρχισε τις υδρογραφικές εργασίες στο Κεντρικό Αιγαίο το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο Τσεσμέ από σήμερα, 1η Μαρτίου, τα ξημερώματα.

Το υδρογραφικό πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με το πρώτο φως της ημέρας έπλευσε εκ νέου στο Κεντρικό Αιγαίο και αυτή την ώρα το Τσεσμέ κινείται δυτικά του Αγίου Ευστρατίου κάνοντας υδρογραφικές εργασίες στη στήλη ύδατος.

Το τουρκικό πλοίο δεν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ο πλους του Τσεσμέ παρακολουθείται διακριτικά από σκάδος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Το «μοτίβο» των παράνομων ερευνών που κάνει στο Κεντρικό Αιγαίο το Τσεσμέ αποκαλύπτει ότι το τουρκικό υδρογραφικό κάνει τις εργασίες που έχουν αποφασίσει στην Άγκυρα από Βορρά προς Νότο.

Ξεκίνησε τις υδρογραφικές έρευνες από την περιοχή της Λήμνου και σήμερα συνεχίζει νοτιότερα στην περιοχή του Αγίου Ευστρατίου .

Το ερώτημα είναι αν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 2 Μαρτίου θα έχει προλάβει να ολοκληρώσει τις εργασίες που έχουν σχεδιαστεί από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ή θα παρατείνει τη διάρκεια της παράνομης Navtex ώστε να επεκτείνει τις έρευνες και στην περιοχή της Σκύρου.

Το «ράβε ξήλωνε» του Τσεσμέ Το Τσεσμέ ξεκίνησε τις έρευνες του στο Κεντρικό Αιγαίο την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, παρέμεινε στην περιοχή της Λήμνου μέχρι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου όταν και επέστρεψε στη Σμύρνη λόγω κακών καιρικών συνθηκών, επανέκαμψε στο Αιγαίο την Παρασκευή, απομακρύνθηκε εκ νέου το πρωί της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου λόγω ανέμων... έξι μποφόρ και από σήμερα το πρωί ξαναγύρισε στο κέντρο της περιοχής της Navtex, δυτικά του Αγίου Ευστρατίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα