Οι Ρωσόφωνοι συντρίβουν τους Ουκρανούς - ''Βόμβα'' μυστικών υπηρεσιών: ''Ο Ερντογάν θα μεταφέρει τζιχαντιστές στην Α. Ουκρανία''Σενάριο Αρτσάχ στήνει ο Τούρκος Πρόεδρος
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Ουκρανών και ρωσόφωνων στο Ντονέτσκ. Οι Ρωσόφωνοι έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες στους Ουκρανούς, με την Μόσχα να στέλνει συνεχώς ενισχύσεις. 

Tαυτόχρονα, έχουμε και έμμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις συγκρούσεις. ''Ένα βρετανικό στρατιωτικό αεροπλάνο, πραγματοποίησε πτήση ''μία ανάσα'' από τις ακτές της Κριμαίας'', αναφέρουν Ρωσικά ΜΜΕ.  

'ΗΠΑ, Τουρκία και Βρετανοί πίσω από τις επιθέσεις''
 
Την ίδια στιγμή, τα Ρωσικά ΜΜΕ τα ''χώνουν'' σε Τούρκους, Αμερικανούς και Βρετανούς, για την βοήθεια που δίνουν στην Ουκρανία. ''Πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε θέματα τεχνικού εξοπλισμού και πληροφοριών, οι Δυτικοί σύμμαχοι εκπαίδευσαν και εξοπλίζουν τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αρκετά καλά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν προηγμένα συστήματα επικοινωνίας, οι Βρετανοί στέλνουν όπλα και οι Τούρκοι UAV.'' 

Το κατά πόσον οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρουν οι Δυτικοί σύμμαχοι είναι ένα άλλο ζήτημα.'' 

Μετά την περσινή επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelenskiy, είπε ότι πέρασε αρκετές ώρες στο γραφείο της MI6. Προφανώς, τα συμφέροντα των Βρετανών είναι προτεραιότητα γι 'αυτόν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την άλλη,  θέλουν να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία στο θέμα του Nord Stream 2.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενδιαφέρεται για τη σύγκρουση στο Ντονμπάς, διότι θέλει να επαναλάβει ακριβώς το ίδιο σενάριο όπως με το Αζερμπαϊτζάν. Αφού υπέταξε την στρατιωτική ηγεσία στο Μπακού, στη συνέχεια τοποθέτησε δικά του άτομα σε θέσεις-''κλειδιά''.    
   
Ο Ερντογάν θέλει να το επαναλάβει το ίδιο στην Ουκρανία, ενώ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει Τατάρους και τζιχαντιστές στην Α. Ουκρανία.   

Δηλώσεις Ζαχάροβα  

Πριν λίγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι “η Ρωσία προειδοποιεί τις ουκρανικές αρχές για τυχόν απόπειρες περαιτέρω κλιμάκωσης και εφαρμογής του σεναρίου επίθεσης στο Ντονέτσκ”. 

Ο Λαβρώφ θεωρεί ότι οι συμφωνίες του Μινσκ παραμένουν "εντελώς άφθαρτες", και προειδοποιεί και αυτός για τυχόν παραβιάσεις. "Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε το καθεστώς του Κιέβου, αλλά και αυτούς που βρίσκονται από “πίσω” για οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση και απόπειρες υλοποίησης σεναρίου επίθεσης στο Ντονένσκ", είπε η Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην ομάδα επαφών σχετικά με την επίλυση της σύγκρουσης στην Α.Ουκρανία, Λεονίντ Κράβουκ, σχετικά με ορισμένα «ριζοσπαστικά βήματα» του Κιέβου, που αρνούνται την Ρωσία ως μέρος της σύγκρουσης στα ανατολικά της Ουκρανίας. 

“Η ρητορική των εκπροσώπων των ουκρανικών αρχών”, τόνισε η Ζαχάροβα, "μας κάνει να σκεφτόμαστε τις πραγματικές προθέσεις του Κιέβου σε αυτήν την ιστορική περίοδο. Για άλλη μια φορά, καλούμε τις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν να εφευρίσκουν νέες συμφωνίες, νέα έγγραφα και τέλος, να αναλάβουν τη συνειδητή εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους βάσει της συμφωνίας του Μινσκ», είπε η ίδια σε αυστηρό ύφος. 

Η ρωσόφωνη ηγεσία του Ντόνετσκ, ανακοίνωσε πριν λίγο ότι το Κίεβο έχει γίνει ενεργό όχι μόνο στη γραμμή της επαφής, αλλά και στο μέτωπο των πληροφοριών. Οι λεπτομέρειες του τι συμβαίνει πραγματικά στην γραμμή επαφής των δύο πλευρών αναφέρθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό πληροφοριών των Ρωσόφωνων Ντάνιελ Μπεσόνοφ: 

«Το γεγονός είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να δικαιολογήσει την επικείμενη επίθεση των Ουκρανών στο Ντονένσκ, θέλοντας  να αποτρέψει ρωσική στρατιωτική επέμβαση, αλλά και την είσοδο ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων που στοχεύουν στην προστασία των κατοίκων της περιοχής πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη γίνει πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Προετοιμάζουν το έδαφος για να δικαιολογήσουν την επιθετικότητά τους. Με άλλα λόγια, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να προσπαθεί να είναι ενεργό, γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τις προθέσεις του Λονδίνου να κλιμακώσει τη σύγκρουση», δήλωσε ο Μπεσόνοφ.