Τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά στη Μ. Θάλασσα

Τουρκικά F-16 αναχαίτισαν ρωσικά μαχητικά στη Μ. ΘάλασσαΣηκώθηκαν μαχητικά και από Βουλγαρία-Ρουμανία στη Μ. Θάλασσα
Οι Ρώσοι ''απάντησαν'' στον 'Ψυχρό Πόλεμο'' που ξεκίνησε με ευθύνη της Δύσης και κυρίως του ΝΑΤΟ. Εδώ και λίγες εβδομάδες έχουμε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ενώ παρατηρούμε να λαμβάνουν πτήσεις αμερικανικών κατασκοπευτικών στη Κριμαία. 

Στο ''παιχνίδι'' φυσικά έχει μπει και η Τουρκία, η οποία όχι μόνο έχει προμηθεύσει με Bayraktar το Κίεβο, αλλά κάποιες φορές, βλέπουμε και η Άγκυρα να στέλει drones κοντά στις ακτές της Κριμαίας. 

Η απάντηση της Μόσχας    
 
''Ρωσικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πτήσεις ρουτίνας κοντά στις ακτές της Νορβηγίας, στην Αρκτική και στη Μ. Θάλασσα. Τα βομβαρδιστικά τα συνόδευε και ένα MiG-31'', ανέφερε το Ρωσικό ΥΠΑΜ.

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ - Ανακοίνωση της Συμμαχίας 
 
''Μαχητικά του ΝΑΤΟ αναχαίτισαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά. Η Μόσχα δεν έδωσε πληροφορίες για τις πτήσεις και τότε η συμμαχία αποφάσισε να αναχαιτίσει τους Ρώσους.  

Tu-160 Blackjack και Tu-95 αναχαιτίστηκαν από τη νορβηγική αεροπορία 
Στη συνέχεια, άλλα ρωσικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, με αεροπλάνα του Ηνωμένου Βασιλείου και του Βελγίου να αναλαμβάνουν δράση
Συμμαχικά αεροπλάνα αναχαίτισαν επίσης τρία ρωσικά αεροπλάνα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Ρωσικό αεροπλάνο αναχαιτίστηκε από ιταλικά αεροπλάνα πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα'' 

Εμπλοκή Τουρκίας  
 
Και κάπου εδώ εμπλέκεται και η Τουρκία. Τουρκικό ραντάρ που βρίσκεται στη Μ. Θάλασσα ειδοποίησε αμέσως το ΝΑΤΟ για τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών και αμέσως σηκώθηκαν μαχητικά από Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία για να αναχαιτίσουν τους Ρώσους! 

Πρόκειται για μία πρόκληση της Άγκυρας κατά της Μόσχας, την στιγμή που ρώσοι σύμβουλοι του Πούτιν, προειδοποίησαν χθες τον Ερντογάν, στέλνοντάς του τελεσίγραφο: 

''Εάν η Ουκρανία συνεργαστεί με Τούρκους στρατιώτες στο Ντονμπάς, τότε θα πληρώσουν και οι δύο χώρες ενά βαρύ τίμημα. Οι Τούρκοι αυτή την στιγμή ενισχύουν τους Ουκρανούς. Έχουν στείλει στο Κίεβο τουρκικά Bayraktar. Τούρκοι τεχνικοί βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και πιθανόν και στο Ντονμπάς. Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις, δεν θα το τολμήσει. Θα πράξει ότι και στο Ναγκόρνο, θα στηρίξει τους Ουκρανούς με τεχνικό προσωπικό και με drones.''