Πολεμική Αεροπορία: Η επιχειρησιακή αναγκαιότητα για όπλα μακρού πλήγματος, η παράμετρος των αμερικανικών JASSM



Η πρόσφατη εμφάνιση τουρκικών F-16 οπλισμένων με πυραύλους AGM-84K SLAM-ER στο πλαίσιο της άσκησης Mavi Vatan, δεν ήταν μόνο μία απόπειρα επίδειξης ισχύος από  την Τουρκία. Είναι ταυτόχρονα και μία υπενθύμιση της αναγκαιότητας απόκτησης μεγαλύτερου αριθμού και δυνατοτήτων παρόμοιας φιλοσοφίας όπλων από την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και της εξίσου ζωτικής αναγκαιότητας απόκτησης νέων μονάδων επιφανείας με πλήρεις δυνατότητες ΑΑ περιοχής από το τελευταίο.

Η Τουρκία φροντίζει λοιπόν, ευτυχώς, να μας υπενθυμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αυτό που ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας εκτός Ευρώπης, προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε… Ότι δηλαδή τον καθοριστικό ρόλο στις ισορροπίες των επόμενων ετών και δεκαετιών, δεν θα τον διαδραματίσουν φυσικά ούτε η, επιδοτούμενη από τον Έλληνα φορολογούμενο, λειτουργία των ναυπηγείων ούτε η, με συνοπτικές διαδικασίες, προμήθεια μίας Μοίρας μαχητικών F-35Α!

Θα τις καθορίσουν τα νέα όπλα. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι και οι πύραυλοι οριζόντιας πτήσης, μακρού πλήγματος κατά κύριο λόγο. Γιατί πλέον έχουν διττό ρόλο σε οποιοδήποτε οπλοστάσιο, από τη στιγμή που έχουν πιστοποιημένη δυνατότητα αξιοποίησης τόσο εναντίον σταθερών και κινούμενων στόχων στο έδαφος και στην επιφάνεια της θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα:


Την Ώρα Που η Ελλάδα Καθυστ... by enoplos.gr