"Στη φόρα" τα μυστικά του νέου τάνκ της Ρωσίας - Υπήρχαν λίγα πράγματα γνωστά μέχρι τώρα



Το πρόγραμμα, αναπτύσσει έναν νέο ενοποιημένο πυργίσκο δύο ατόμων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις σειρές T-72, T-80 και T-90

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Alexey Khlopotov, η Ρωσία αναπτύσσει μια προηγμένη έκδοση νέου άρματος μάχης, με νέο πυργίσκο και κανόνι στο πλαίσιο του προγράμματος Burlak, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Alexey Khlopotov.

Υπήρχαν λίγα πράγματα γνωστά για το νέο τάνκ, με την ονομασία Burlak, μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όπου φωτογραφίες του διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρόγραμμα Burlak, το οποίο ξεκίνησε το 2005, είχε ως στόχο την αντικατάσταση των κύριων αρμάτων μάχης της Σοβιετικής εποχής με κοινό σχέδιο μέχρι το 2025. Αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων, το έργο πάγωσε επ 'αόριστον.

Το πρόγραμμα, αναπτύσσει έναν νέο ενοποιημένο πυργίσκο δύο ατόμων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις σειρές T-72, T-80 και T-90.

Σύμφωνα με το open-source, «ο αυτόματος φορτωτής του Burlak είναι εξοπλισμένος με ένα σύστημα διπλής τροφοδοσίας, ένας υπάρχων αυτόματος φορτωτής σειράς T-72 στη γάστρα και ένας άλλος αυτόματος φορτωτής πυργίσκου ικανός να φιλοξενήσει πυρομαχικά θραύσης θωρακισμένων, σταθεροποιημένων με πτερύγια, απόρριψης-sabot (APFSDS) με τον πολύ επιμήκη πυρήνα». Αυτό δεν ήταν τεχνικά μια νέα ιδέα, η ίδια λύση είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως στο πρόγραμμα επίδειξης Object 640. Επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των τύπων κελύφους πολύ γρήγορα, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα δύο στρογγυλών αποθηκευτικών χώρων.

Ένα ορατό χαρακτηριστικό του νέου τανκ είναι ο σχεδιασμός του πυργίσκου, που είναι πολύ μακρύτερος με μια μακρά πίσω προεξοχή που στεγάζει τα πυρομαχικά.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, ήταν η ενδιαφέρουσα σχεδίαση εκρηκτικής αντιδραστικής πανοπλίας (ERA), τοποθετημένη σε αντίθεση με τα συνηθισμένα ρωσικά σχέδια όπως το Kontakt-5. Τα πάνελ ERA προεξέχουν προς τα έξω από τον πυργίσκο, από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω, δημιουργώντας μια πολύ ξεχωριστή εμφάνιση που είναι δύσκολο να γίνει λάθος για οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Το ERA που εγκαταστάθηκε ήταν ένα σύστημα που ονομάζεται Kaktus, με κάποια περαιτέρω ανάπτυξή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση του πυργίσκου των τανκ, έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πρόγραμμα Burlak έχει λάβει μια νέα εξέλιξη.