Η Πυραυλάκατος Καραθανάσης πετάει «φωτιές»

Η Πυραυλάκατος Καραθανάσης πετάει «φωτιές»Η Πυραυλάκατος Καραθανάσης πετάει κυριολεκτικά «φωτιές» και οργώνει το Αιγαίο.
Ελληνοτουρκικά: Η Πυραυλάκατος Καραθανάσης είναι ένα τεράστιο «όπλο» στη διάθεση του Πολεμικού Ναυτικού και θα γίνει ακόμη ισχυρότερο καθώς εντάσσεται πλήρως οπλισμένη στο δυναμικό του και είναι έτοιμο να οργώσει και πάλι το Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του enikos.gr, h ΤΠΚ 6 ή αλλιώς Ρ-78 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ του Πολεμικού Ναυτικού φόρεσε όλα τα οπλικά της συστήματα, βγήκε προχθες στα ανοιχτά, πραγματοποίησε μπαράζ δοκιμαστικών βολών και χθες, Πέμπτη, έκανε τις τελευταίες εργασίες πριν πάρει σήμερα τον δρόμο για το σπίτι της. Τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα ενταχθεί στην οικογένεια των Ταχέων Περιπολικών Σκαφών (ΤΠΚ) για να αναλάβει την πρώτη της επίσημη αποστολή στο Αιγαίο.

Είναι η 6η πυραυλάκατος κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τύπου Super Vita, του Πολεμικού Ναυτικού που ολοκληρώθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Εκεί όπου οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση τους χρωστάει δεκάδες μισθούς, έβαζαν όλα αυτά τα χρόνια πλάτη. Και μόλις το κράτος αποφάσισε να τους δώσει έστω και κάποια από τα δεδουλευμένα τους, έδειξαν πώς μπορούν να επιταχύνουν τις εργασίες και να παραδώσουν πολύτιμα πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ταυτόχρονα, εργάζονται πυρετωδώς ώστε πολύ σύντομα να παραδώσουν έτοιμη με τα οπλικά της συστήματα και την ΤΠΚ 7, Ρ-79 ΒΛΑΧΑΚΟΣ.

Έτσι, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας αποδεικνύουν εμπράκτως για ακόμη μια φορά ότι είναι οι μόνοι – αυτή τη στιγμή – που έχουν εμπειρία στην κατασκευή πολεμικών πλοίων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και για το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ, ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα από ελληνικά χέρια, σε ελληνικά ναυπηγεία.