Πείνα στην Τουρκία: Ο ένας πατούσε πάνω στον άλλον για δωρεάν πατάτες (βίντεο)

Πείνα στην Τουρκία: Ο ένας πατούσε πάνω στον άλλον για δωρεάν πατάτες (βίντεο)Αποκαλυπτικές σκηνές φτώχιας και πείνας έλαβαν χώρα κατά τη δωρεάν διανομή πατατών και κρεμμυδιών σε κατοίκους της νοτιοανατολικής Τουρκίας, στην επαρχία της Ούρφα, από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο Τούρκος βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Τουντζάι Οζκάν, ανάρτησε στο Twitter βίντεο που δείχνει μια επεισοδιακή και απελπιστική κατάσταση, που αποδεικνύει, όπως έγραψε, τη «δυσοίωνη οικονομική κατάσταση των ανθρώπων».

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα φορτηγό φορτωμένο με πατάτες το Σάββατο 17 Απριλίου.

Στην προσπάθειά τους να πάρουν όσες περισσότερες πατάτες και κρεμμύδια ο καθένας δεν κράτησαν κανένα μέτρο απόστασης λόγω της πανδημίας.

Η απόγνωση και η πείνα στην Τουρκία του Ερντογάν είναι τόσο τρομακτική που πολλοί μάζευαν πατάτες και κρεμμύδια που είχαν πέσει στο οδόστρωμα και είχαν πατηθεί.

Αυτή είναι η τουρκική πραγματικότητα, πίσω από τις μεγαλοστομίες και τους μεγαλοϊδεατισμούς του ισλαμιστικού καθεστώτος.

Πίσω από την τρέλα του νεο-οθωμανισμού ο τουρκικός λαός πεινά και υποφέρει.

Η περιοχή της Ούρφα, ή Σανλιούρφα, είναι η ελληνιστική Έδεσσα. Ο πληθυσμός της είναι μεικτός: Τούρκοι, Κούρδοι και Άραβες.


ΠΗΓΗ