Φρεγάτες: Ξεκίνησαν οι επιδιορθώσεις στα ελαττωματικά αμερικανικά MMSC – Δεν είναι βιώσιμαΦρεγάτες: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για να επιδιορθώσουν τα ελαττωματικά αμερικανικά πολεμικά πλοία, στα οποία διαπιστώθηκε σοβαρό σχεδιαστικό ελάττωμα.

«Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα για να διορθωθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο ανώτατος ναυάρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ, Mike Gilday.

Το ελάττωμα του σχεδιασμού, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Defense News , είναι ένα «πολύπλοκο πρόβλημα που επηρεάζει την ικανότητα τεσσάρων κινητήρων να τροφοδοτούν ένα τζετ νερού που οδηγεί το πλοίο σε ταχύτητα 40 κόμβων», είπε.

Το Ναυτικό ανέθεσε στον πωλητή να επιλύσει το πρόβλημα, είπε ο Gilday ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δεν θα δεχτεί νέα πολεμικά πλοία μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Χρειαζόμαστε το LCS να είναι αξιόπιστο και βιώσιμο στη θάλασσα», τόνισε.

H Lockheed Martin σχεδίασε το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε από την Fincantieri Marinette Marine στο Ουισκόνσιν.

Ο συνδυασμός του κυβωτίου μετάδοσης (σ.σ. όπου εμφανίζεται μέρος του προβλήματος) σχεδιάστηκε από τη γερμανική εταιρεία RENK AG.

Μηχανικά προβλήματα στα LCS (MMSC), τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2008, υπήρξαν εδώ και πολύ καιρό, προκαλώντας ακροάσεις στο Κογκρέσο και απειλές για τερματισμό της χρηματοδότησης του προγράμματος.

loading...