Τσαβούσογλου: ''Θα κάνουμε τα πάντα για την Παλαιστίνη, όλα είναι ανοιχτά''

Τσαβούσογλου: ''Θα κάνουμε τα πάντα για την Παλαιστίνη, όλα είναι ανοιχτά''Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ πριν λίγο στη συνεδρίαση της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας OIC. 

''Είναι ώρα να δείξουμε ενώτητα και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει κάθε βήμα που χρειάζεται για την Παλαιστίνη. Όλα είναι ανοιχτά.'

Σημειώνουμε ότι ο OIC, είναι ο δεύτερος μετά τον ΟΗΕ πολυπληθέστερος σε κράτη-μέλη διεθνής οργανισμός. Εχει 57 κράτη-μέλη μεταξύ των οποίων τα 50 έχουν πληθυσμό με ισλαμική πλειοψηφία , άλλα 6  κράτη  όπως τα Σουρινάμ, Γουιάνα, Ουγκάντα, Μοζαμβίκη, Καμερούν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχουν χριστιανικό κατά πλειοψηφία πληθυσμό και 1η Νιγηρία έχει διαμοιρασμένο πληθυσμό

Η Ανοιχτή Έκτακτη Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του OIC θα συζητήσει «πιθανά μέτρα που πρέπει να ληφθούν εντός του ΟΙΚ αλλά  και σε διεθνείς οργανισμούς, ενάντια στις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη», πρόσθεσε η δήλωση.

Το Ισραήλ έχει χτυπήσει τη Λωρίδα της Γάζας σε αεροπορικές επιθέσεις από τις 10 Μαΐου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 139 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 39 παιδιών και 22 γυναικών, και τραυματίζοντας περισσότερους από 950 ανθρώπους, μέχρι χθές νωρίς το πρωί
 
Τουλάχιστον τέσσερα πολυώροφα κτίρια καταστράφηκαν επίσης στις αεροπορικές επιδρομές στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος, μεταξύ των οποίων ένα γραφείο στέγασης διαφόρων ομάδων μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Al Jazeera και του Associated Press των ΗΠΑ.

Οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα προηγήθηκαν ημερών εντάσεων και ισραηλινής επιθετικότητας στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι δέχτηκαν επίθεση από ισραηλινές δυνάμεις και εποίκους στο τζαμί Al-Aqsa και στη γειτονιά του Sheikh Jarrah.

Ωστόσο τόσο οι αεροπορικές επιχειρήσεις του Ισραήλ , όσο και οι πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς συνεχίζονται, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να αυξάνεται συνεχώς.
 
Έτσι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, έχει αυξηθεί σήμερα κατά οκτώ και ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε  σε 45, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Esref al-Kudra, εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας της Παλαιστίνης, σε δήλωσή του είπε ότι οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στα συντρίμμια των κτιρίων που καταστράφηκαν από τις επιθέσεις του Ισραήλ σε διάφορα μέρη της Γάζας τα μεσάνυχτα.

Ο Kudra είπε ότι το σώμα του Δρ. Aymen Abu al-Awf, επικεφαλής του Τμήματος Παθολογίαςστο Νοσοκομείο Al-Shifa, ανακτήθηκε από τα συντρίμμια ενός από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Πρόσθεσε ότι οκτώ άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 45 άτομα τραυματίστηκαν μετά τις μεταμεσονύκτιες επιθέσεις.

Σύμφωνα με μάρτυρες, δύο ακόμη πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια ενός σπιτιού που κατεδαφίστηκε από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Είκοσι άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια ζωντανά, είπαν.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, Ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν ταυτόχρονα αεροπορικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Γάζας, με δυνατές εκρήξεις να ακούγονται στα δυτικά, βόρεια και νότια της πόλης.
 
Μάρτυρες δήλωσαν ότι οι επιθέσεις ήταν βαριές, και βομβαρδίστηκαν σπίτια και δρόμοι. Είπαν ότι τα σπίτια χτυπήθηκαν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και υπήρχαν τραυματίες κάτω από τα συντρίμμια.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι οι ομάδες πολιτικής άμυνας κατάφεραν να τραβήξουν πέντε παιδιά ζωντανά από τα συντρίμμια.

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Ezzeddin al-Qassam, δήλωσε ότι επιθέσεις πυραύλων πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις επιθέσεις του Ισραήλ σε πολυώροφα κτίρια και σπίτια στη Γάζα όπου ζουν πολίτες.

Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται η Αλ-Άκσα, κατά τη διάρκεια του Αραβο-Ισραηλινού πολέμου του 1967. Προσάρτησε ολόκληρη την πόλη το 1980 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.


ΠΗΓΗ