Ομολογία ήττας από Άγκυρα: Στέλνουν Σύριους μισθοφόρους στο Β.Ιράκ



Βάζουν φωτιές στα δάση του Β.Ιράκ οι Τούρκοι για να ξετρυπώσουν τους Κούρδους.

Συνεχίζονται οι σφοδρές οι μάχες στο Β.Ιράκ με τους Τούρκους να χάνουν και άλλους στρατιώτες, σε ένα ατελείωτο σκηνικό ανθρώπινων απωλειών όπως βλέπουμε, πιέζοντας την Άγκυρα να στραφεί σε άλλα “μέτωπα” όπως αυτό στην Λωρίδα της Γάζας για παράδειγμα.

Το Γραφείο Τύπου του HPG σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε στις 12 Μαΐου, στις 16:30, πραγματοποιήθηκε σαμποτάζ εναντίον των Τούρκων εισβολέων στην περιοχή Derarê της επαρχίας Metina.Σε αυτήν την ενέργεια, σκοτώθηκαν 2 Τούρκοι εισβολείς και τραυματίστηκε ένας.

Αμέσως οι Τούρκοι έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη και η περιοχή βομβαρδίστηκε ανηλεώς, χωρίς όμως κουρδικές απώλειες αφού οι αντάρτες κρύφτηκαν στις σήραγγες που έχουν σκάψει στην περιοχή.   

Οι τουρκικές δυνάμεις αλλάζοντας στην συνέχεια τακτική ξεκίνησαν να βάζουν φωτιά στη δασική γη.

Αυτό έγινε μετά από χερσαία επιχείρηση στην περιοχή Amutka στην επαρχία Hersat. Οι ιρακινές δυνάμεις δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς για 4 ημέρες.

Εκτίμηση υπάρχει ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν να “καθαρίσουν” τις περιοχές που δρουν οι Κούρδοι, για να τους εξουδετερώσουν με αεροσκάφη και drone.

Μπαράζ εμπρησμών στην Τουρκία από κουρδική οργάνωση  
Η κουρδική οργάνωση “Παιδιά της φωτιάς” ανακοίνωσε επίσης ότι τα μέλη της έβαλαν φωτιά σε πολλά μέρη στην Κωνσταντινούπολη, το Osmaniye και το Balıkesir.

Σε γραπτή ανακοίνωση, η οργάνωση κάλεσε όλους τους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία να αναλάβουν δράση.
Τα μέλη της οργάνωσης έβαλαν φωτιά στους ακόλουθους στόχους:

1. Στην περιοχή Silivri της Κωνσταντινούπολης στις 11 Μαΐου.

2. Σε αποθήκη υφασμάτων στο Sultangazi της Κωνσταντινούπολης στις 10 Μαΐου.

3. Σε φορτηγό που ανήκε σε Τούρκο υπερεθνικιστή στο Osmaniye στις 10 Μαΐου.

4. Σε αποθήκη μοτοσικλετών στο Esenler της Κωνσταντινούπολης στις 9 Μαΐου.

5. Σε κατάστημα επίπλων στο Silivri στις 7 Μαΐου.

6. Σε αποθήκες σε Bandırma και Balıkesir στις 6 Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρνει Σύριους από Λιβύη στο Β.Ιράκ
Έχοντας αποτύχει να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα των επιθέσεων του εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, ο Ερντογάν σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική του επίθεση σε Β.Ιράκ και βορειοανατολική Συρία, με Σύριους μισθοφόρους.

Θάνατοι Σύριων μισθοφόρων στις κουρδικές ζώνες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Πηγές ανέφεραν όμως ότι το τουρκικό κράτος συμφώνησε με Σύριους μισθοφόρους να αποσταλούν σε Ιράκ και Συρία κατά των Κούρδων.

“Η αποστολή Σύριων μισθοφόρων σε κουρδικές ζώνες και η συμφωνία μεταξύ τους αποτελεί απόδειξη της ήττας του τουρκικού στρατού έναντι των Κούρδων.
 
Το τουρκικό κράτος, με όλες τις εξελιγμένες πολεμικές του τεχνικές, δεν μπόρεσε να επιτύχει αποτέλεσμα στον πόλεμο κατά των Σύριων Κούρδων και αναγκάστηκε να κάνει συμφωνία με μισθοφόρους”, αναφέρει πηγή στο Ιράκ και έχει απόλυτο δίκιο.