Ολοκληρωτική σύγκρουση - Ερντογάν: ''Ισραήλ θα το πληρώσεις''



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε πριν λίγο ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατά του Ισραήλ. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Είμαστε λυπημένοι και θυμωμένοι με τις φρικαλεότητες του Ισραήλ, σκοτώνει αθώα παιδιά, γυναίκες και καταπιεσμένους

Είναι επιτακτική ανάγκη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης
Εκείνοι που παραμένουν σιωπηλοί ή ανοιχτά υποστηρίζουν την αιματοχυσία του Ισραήλ πρέπει να γνωρίζουν μια μέρα ότι θα είναι η σειρά τους

Δηλώσεις Τσελίκ
 
Ο εκπρόσωπος του AKP Ömer Çelik δήλωσε πριν λίγο: "Η κυβέρνηση του Νετανιάχου είναι μηχανή εγκλήματος στο Ισραήλ. Δεν έχει απομείνει έγκλημα που δεν έχει διαπράξει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η δομή, που ονομάζεται κυβέρνηση, λειτουργεί ως  μηχανή σφαγής. Με τις επιθέσεις στη Γάζα, συνεχίζει να διαπράττει κάθε είδους εγκλήματα σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές στην ιστορία. Οι προσπάθειες του Προέδρου μας να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο συνεχίζονται".

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχαν αποκαλύψει την ολόπλευρα στήριξη της Τουρκίας προς τις παλαιστινιακές αρχές ασφαλείας στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και ενίσχυσης των ικανοτήτων της, με στόχο την αντίσταση τους έναντι των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, μετά από  έκθεση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου.

Η ίδια συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστίνης αποκαλύπτει την επίσης πολύχρονη ανταλλαγή πληροφοριών  σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών που απαιτούνται για την κατάληψη ομήρων, καθώς και σε ότι αφορά όπλα, εξοπλισμό και εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας από το Ισραήλ.

Προχθές ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε την αποστολή "ισλαμικής στρατιωτικής δυνάμεως στην Λωρίδα της Γάζας με την μορφή προφανώς " ειρηνευτικής δυνάμεως", στην οποία αν και εφόσον αποφασίζονταν, η Τουρκία θα έπαιζε βασικότατο ρόλο.

Το σχέδιο της Τουρκίας αφορά την παρουσία με κάθε νόμιμο τρόπο Τούρκων στην Γάζα, με στόχο την ανάληψη του ελέγχου της για να υλοποιούν  ύποπτα τουρκικά πολύχρονα σχέδια.    

Αν και εφόσον επαληθευθούν όλα αυτά τα τρομερά σχέδια της Άγκυρας, τότε σίγουρα κινδυνεύει ολόκληρη η Μέση Ανατολή και όχι μόνο το Ισραήλ.

Αυτήν την στιγμή είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί έχουν προβληματιστεί από την ποσότητα των πυραύλων των Παλαιστινίων, οι οποίοι διαθέτουν και drone (αιωρούμενα πυρομαχικά).   

Η συνέχεια στην τραγωδία που βλέπουμε στις οθόνες των τηλεοράσεων είναι πολύ πιο μεγάλη και αφορά τους αμάχους και στις δύο πλευρές.

Η Τουρκία και προσωπικά ο Ερντογάν, ο οποίος υποκίνησε ξεκάθαρα την νέα Ιντιφάντα των Παλαιστινίων, έχει στόχο να αυξηθεί ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή για να ελεγχθούν, ενεργειακά και γεωπολιτικά σχέδια στην Α.Μεσόγειο όπως για παράδειγμα η ΑΟΖ ενός νέου Παλαιστινιακού κράτους, στα πρότυπα της Λιβύης.