Αλβανοί σε Ερντογάν: ''Μπες στην Ιερουσαλήμ με στρατό''

Αλβανοί σε Ερντογάν: ''Μπες στην Ιερουσαλήμ με στρατό''Οι ''φίλοι'' μας οι Αλβανοί
"Όσοι στέκονται βλέποντας την τραγωδία της Γάζας, αντιλαμβάνονται ότι μόνο μια ισχυρή Τουρκία μπορεί να σταματήσει το Ισραήλ", λέει η δημοσιογράφος Anisa Bahati.

"Η μόνη λύση στην τρέχουσα κρίση στην Παλαιστίνη, είναι η προστασία των αμάχων και των παιδιών από την Τουρκία και τον Πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν," δήλωσε η Αλβανή δημοσιογράφος.

Η Μπαχάτι, στο πρόσφατο άρθρο της με τίτλο: "Μόνο Ερντογάν μπορεί να προστατεύσει τα αθώα παιδιά της Παλαιστίνης", αξιολόγησε τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή.

"Αυτή η κρίση έχει μόνο μία λύση. Παλαιστίνιοι πολίτες και παιδιά να τεθούν υπό την προστασία της Τουρκίας και του Προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν. Η Τουρκία είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ με έναν πολύ ισχυρό  στρατό και διαθέτει πολιτική, διπλωματική, στρατιωτική περιφερειακή δύναμη όπως κανένας άλλος" είπε και συνέχισε λέγοντας ότι:

"Η Τουρκία είναι το μόνο κράτος που φοβάται πραγματικά το Ισραήλ. Όσο πιο γρήγορα η Τουρκία παρεμβαίνει για να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους και τα παιδιά, τόσο πιο σύντομα θα τελειώσει αυτή η γελοία και αιματηρή σύγκρουση, η οποία μπορούσε να αποφευχθεί. Γι 'αυτό όλοι βλέπουν την Τουρκία και Πρόεδρος Ερντογάν, ως λύση" είπε η Μπαχάτι.

Σημείωσε ότι οι Άραβες στην περιοχή έχουν ξεχάσει την Παλαιστίνη.

"Ο 10ετής αιματηρός πόλεμος στη Συρία, η βίαιη κατάρρευση των πολιτικών συστημάτων στην Αίγυπτο, η σύγκρουση και η καταστροφή στην Υεμένη και η τριετής εσωτερική κρίση στον Λίβανο, έκανε τους Άραβες να ξεχάσουν τους Παλαιστίνιους και το παλαιστινιακό ζήτημα και να ασχοληθούν μόνο με τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα», πρόσθεσε η Μπαχάτι.

Υπενθύμισε ότι τα θύματα της εν λόγω σύγκρουσης είναι πάντα τα παιδιά της Παλαιστίνης, στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

"Τα στρατιωτικά και πολιτικά εργαλεία του Ισραήλ είναι πολύ ισχυρότερα από τα εργαλεία της παλαιστινιακής διοίκησης στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα", δήλωσε η Μπαχάτι.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος παρακολουθεί μόνο την τραγωδία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν επίσης στο τζαμί Al-Aqsa κατά τη διάρκεια νυχτερινών προσευχών λόγω της εορτής των μουσουλμάνων.

Η κλιμάκωση των εντάσεων που ακολούθησε, είχε ως αποτέλεσμα αεροπορικές επιθέσεις από το Ισραήλ στη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους από 120 Παλαιστίνιους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τουλάχιστον 900 άλλοι τραυματίστηκαν, εκτός από σοβαρές ζημιές σε κτίρια κατοικιών.

Εδώ και καιρό είχαμε επισημάνει την προσπάθεια της Τουρκίας να χειραγωγήσει όχι μόνο τα ΜΜΕ στο εσωτερικό της χώρας, αλλά εάν μπορέσει και  Διεθνή ΜΜΕ. 

Για τον σκοπό αυτό είχε οργανώσει "επιμορφωτικά σεμινάρια"  στην Τουρκία, δημοσιογράφων φίλα προσκείμενα προς την ίδια, για ενημέρωση και ευθυγράμμισή τους με τις επίσημες θέσεις και απόψεις της χώρας.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να τους εφοδιάσει δωρεάν με τεχνικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Στη συνέχεια φρόντισε να αντικαταστήσει σε Διεθνή ΜΜΕ, ιδίως μουσουλμανικών κρατών, δυτικούς ανταποκριτές και αρθρογράφους που εργάζονταν εκεί, με τα εξαπτέρυγα δημοσιογράφους που αναφερθήκαμε προηγουμένως.
 
Αυτό το έκανε η Τουρκία επειδή γνώριζε ότι τα εν λόγω ΜΜΕ, χάρη κυρίως στους εκδιωχθέντες Ευρωπαίους και Αμερικανούς αρθρογράφους είχαν κύρος και βαρύτητα διεθνώς, οπότε και τα γραφόμενα από τα εξαπτέρυγα δημοσιογράφους της που η ίδια φρόντισε να τοποθετήσει, θα είχαν το κύρος  και τη βαρύτητα του αναγνωρισμένου ήδη διεθνώς ΜΜΕ.

Αρχικός στόχος ήταν η δημιουργία διχόνοιας, μεταξύ των κρατών που συγκροτούν τη συμμαχία για τον East-Med, με αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων από τους προαναφερόμενους που ήδη είχαν τοποθετηθεί σε νευραλγικές.

Τροφή για την ανακύκλωση αυτών των ψευδών ειδήσεων ήταν το "διπλωματικό άνοιγμα" της Τουρκίας που επιχείρησε ο Ερντογάν πρός το Ισραήλ, ΕΕ, ΗΠΑ, Αίγυπτο, Λιβύη.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, θα αναφερθούμε στην περίπτωση των ψευδών ειδήσεων που αναμασούσαν τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και "διεθνή παπαγαλάκια" του Ερντογάν για μήνες, ότι η Τουρκία αποκαθιστά τις σχέσεις της με το Ισραήλ και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα είναι όπως πρώτα, καλών φίλων και συμμάχων και πως Ισραήλ και Τουρκία "θα τα βρούν στο μοίρασμα της ΑΟΖ της Α. Μεσογείου, παραγκωνίζοντας Ελλάδα και Κύπρο.

Ήταν τέτοιο το όργιο της τουρκικής προπαγάνδας, που ο ίδιος ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου, αναγκάστηκε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις από Ελλάδα και Κύπρο, να ξεκαθαρίσει σε δήλωσή του, ότι αυτά δεν ισχύουν, το Ισραήλ δεν έχει προσεγγίσει την Τουρκία, και πως η χώρα του είναι φίλη και σύμμαχος χώρα με την Ελλάδα και την Κύπρο, και τιμά την συμμαχία μαζί τους.

Αλλωστε τα γεγονότα που ακολούθησαν και η λυσσαλέα στάση και θέση της Τουρκίας κατά του Ισραήλ, με αφορμή τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη Χαμάς, αποδεικνύουν περίτρανα τα ανωτέρω με τον καλύτερο τρόπο.

Τώρα ο Ερντογάν αφού "βρήκε τοίχο" από ΕΕ-ΗΠΑ-Ισραήλ, το γυρίζει και βάζει μπροστά την προπαγανδιστική του μηχανή, προκειμένου να αναγνωριστεί ώς ο ηγέτης και ο προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων.

Μάταιος κόπος, κανείς δεν τον πιστεύει και δεν τον εμπιστεύεται, αφού πρίν από 2 μήνες παρακαλούσε και έβαζε σε ενέργεια τους μηχανισμούς του για να προσεγγίσει το Ισραήλ, στο οποίο τώρα επιτίθεται με μανία, προσπαθώντας να συσπειρώσει μουσουλμανικές χώρες μαζί του.