Ο Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησε με την Πολωνία για προμήθεια drones



Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα, ο οποίος ώρα βρίσκεται στην Άγκυρα για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πως η Τουρκία υπέγραψε την πρώτη της συμφωνία για την προμήθεια drone σε μια χώρα του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα την Πολωνία.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλαζσκάκ είχε κάνει γνωστό ότι η Βαρσοβία αγόρασε 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar από την Τουρκία.

«Είμαστε μεταξύ των 3-4 χωρών στον κόσμο που παράγουν τα καλύτερα drones. Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτήν την εμπειρία και τις δυνατότητες με την σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ Πολωνία. Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία, υπογράψαμε μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα πουλήσει UAV στη χώρα, η οποία είναι μέρος του ΝΑΤΟ» είπε ο Ερντογάν.

Επίσης, η Τουρκία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Πολωνία στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ για αεροπορική περιπολία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία και η Πολωνία κρατούν ισχυρές θέσεις στο ΝΑΤΟ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Τουρκία θα στείλει μαχητικά F-16 στην Πολωνία ως μέρος της εκτεταμένης αεροπορικής αποστολής του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα.