Για πρώτη φορά στην ιστορία: Ο πρώτος ιδιωτικός στρατός που αποκτά F16 Viper είναι γεγονός!



Είναι γνωστό, ότι τόσο η Αμερική όσο και η Ρωσία, χρησιμοποιούν πολλές φορές μισθοφορικό στρατό ιδιωτικών εταιρειών, για τα απομακρυσμένα μέτωπα πολέμων.

Αυτές οι εταιρείες, απαρτίζονται από άνδρες των ειδικών δυνάμεων, με μεγάλη εμπειρία εκπαίδευσης και συμμετοχής τους σε πολλά μέτωπα μάχης.

Αυτό όμως που προσπερνά τα όρια της φαντασίας, είναι πως για πρώτη φορά μια τέτοια εταιρεία, θα έχει και δική της πολεμικά αεροσκάφη 4ης γενιάς.

Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Top Aces (Κορυφαίοι Άσσοι), έχει αποκτήσει μαχητικό F-16 4ης γενιάς και θα είναι η νέα αιχμή του ιδιωτικού στρατού.

Οι κορυφαίοι άσσοι και το F-16, καταγράφονται στην ιστορία, ως ο πρώτος ιδιωτικός στρατός που αποκτά αυτόν τον τύπο μαχητικού.

Η παράδοση των τεσσάρων μεταχειρισμένων μαχητικών F-16A / B «Netz», που ανήκαν στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος και η πρώτη δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε αυτόν τον μήνα.

Η Top Aces είναι μια ιδιωτική αεροπορία των ΗΠΑ, που εκμεταλλεύεται διάφορα πολεμικά αεροπλάνα. 

Το Πεντάγωνο προσλαμβάνει συχνά αυτήν την εταιρεία, για να υποστηρίξει την τακτική Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η Top Aces, αναμένει να συνεχίσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις εδάφους, αέρα και ναυτικού του Πενταγώνου με τη νέα εξαγορά.

Υπάρχουν πολλοί ιδιωτικοί στρατοί στον κόσμο. Ο πιο διάσημος ρωσικός ιδιωτικός στρατός, για παράδειγμα, είναι ο Wagner. 

Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς ομολόγους του, ωστόσο, ο Wagner λειτουργούσε κυρίως σε μαχητικά τρίτης γενιάς, όπως βελτιωμένες εκδόσεις του MiG-29.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι Top Aces πραγματοποίησαν την πρώτη δοκιμαστική πτήση του F-16, όπως ανακοινώσαμε παραπάνω.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε στην Αριζόνα, στο αεροδρόμιο Mesa Gateway και διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

Τα μαχητικά F-16 που παραδόθηκαν στον ιδιωτικό στρατό, έχουν τη στρατιωτική τους ιστορία.

Για παράδειγμα, συμμετείχαν στην ισραηλινή επίθεση στον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Ιράκ το 1981 και κατέρριψαν ένα ρωσικό MiG-29.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η Top Aces, σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά τουλάχιστον 29 μαχητικά αυτού του τύπου.

Πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε, ότι θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πώς ο ιδιωτικός στρατός, που εδρεύει στον Καναδά, θα χρησιμοποιήσει αυτά τα μαχητικά στο μέλλον.

Οι κορυφαίοι άσσοι, είναι ένας ακριβός ιδιωτικός στρατός και εκτελεί σχετικά περίπλοκες επιχειρήσεις, προς υποστήριξη του αμερικανικού στρατού.

Η ιδιωτική αεροπορία λαμβάνει μεγάλα συμβόλαια με το Πεντάγωνο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και την παραγωγή τεχνολογίας όπλων, οι ιδιωτικές εταιρείες είναι μια άλλη κερδοφόρα επιχείρηση. Το Πεντάγωνο, δεν έκρυψε ποτέ τη χρήση τέτοιων υπηρεσιών.

Το 2020, για παράδειγμα, κατέστη σαφές ποιες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, θα παρέχουν υποστήριξη στα αμερικανικά στρατεύματα σε όλο τον κόσμο.

Οι Draken International, Airborn Tactical Adventure Company και Tactical Air Support ,χρηματοδοτήθηκαν για τα επόμενα πέντε χρόνια από σχεδόν 430 εκατομμύρια δολάρια, το καθένα με συγκεκριμένη αποστολή. 

Τα κεφάλαια θα διατεθούν, κυρίως για την εκπαίδευση νέου προσωπικού που έχει εγγραφεί στον αμερικανικό στρατό, και για το σκοπό αυτό, οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν πέντε αεροπορικές βάσεις που επέλεξε το Πεντάγωνο.

Ξεχωριστά, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες με πιο συγκεκριμένες και επικίνδυνες αποστολές σε όλο τον κόσμο. 

Οι αναλυτές ανέφεραν στο The Drive, ότι  η επιχείρηση αρχίζει να πολλαπλασιάζεται. Είναι μόνο θέμα χρόνου, πριν δούμε το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς στην ιδιωτική αεροπορία.

 Θα είναι ένα F-22 ή ένα F-35; Ο χρόνος θα δείξει.