''Στραπάτσο'' των Τουρκικών αρμάτων μάχης στη Συρία με σοβαρές απώλειες


Μια δυσάρεστη εξέλιξη περίμενε τον Τουρκικό στρατό, κατά την διάρκεια της εμπλοκής του στο μέτωπο με την Συρία.

Όπως αποκάλυψε ο Αμερικανικός στρατός, η εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία, οδήγησε σε σοβαρές απώλειες  αρμάτων μάχης Leopard 2 των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Όπως προκύπτει από τις αναφορές του αμερικανικού στρατού, πριν εμπλακούν αυτά τα άρματα στη Συρία, έδειξαν υπεροχή στο πεδίο της μάχης, ωστόσο, ο συριακός στρατός απέκλεισε τις προοπτικές αυτών των πολεμικών αρμάτων, καταστρέφοντας μεγάλο αριθμό από αυτά ακόμη και με ξεπερασμένα όπλα.

Όπως σημειώνεται από τον αμερικανικό στρατό, τα άρματα μάχης Leopard 2 που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στη Γερμανία,  «επέδειξαν μεγάλη αδυναμία προστασίας,  με αποτέλεσμα πολύ εύκολα να  καταστραφούν από τον στρατό της Συρίας και τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας».

Επιπλέον, εκτός από τις πρόσφατες συγκρούσεις, ο αμερικανικός στρατός αποκάλυψε επίσης πληροφορίες σχετικά με σημαντικές απώλειες των αρμάτων μάχης Leopard 2 κατά τη διάρκεια της μάχης ενάντια στους τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους" το 2016, όπου αρκετές δεκάδες από αυτά τα τανκς καταστράφηκαν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να βάλει το Βερολίνο σε μια εξαιρετικά ενοχλητική εθνική διαμάχη με την Τουρκία, επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς τα άρματα μάχης, πουλήθηκαν στην Τουρκία ως μια τέλεια και άτρωτη πολεμική μηχανή. 

Αυτό όμως, που διερευνάται από Τούρκους ειδικούς, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε τα  γερμανικά τανκς και αν αυτό, συνέβαλε πιθανώς στις απώλειες.

Αντί να χρησιμοποιηθούν ως μέρος μιας συνδυασμένης δύναμης όπλων, μαζί με αμοιβαία υποστηρικτικό πεζικό, αναπτύχθηκαν στο πίσω μέρος ως υποστήριξη πυρών μεγάλης εμβέλειας, ενώ οι τουρκικές συριακές πολιτοφυλακές, μαζί με τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις, ηγήθηκαν των επιθέσεων

Απομονωμένες σε θέσεις ανοιχτής μάχης, χωρίς επαρκές κοντινό πεζικό, για να δημιουργήσουν μια καλή αμυντική περίμετρο, τα τουρκικά άρματα μάχης Leopard 2 ήταν ευάλωτα σε ενέδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρασχέθηκαν, μόνο τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, κατέστρεψαν περίπου δώδεκα τουρκικά άρματα  Leopard 2, ενώ τουλάχιστον 12 ακόμη βαριά θωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν, σε αντιπαράθεση με τις συριακές και  κουρδικές δυνάμεις συνεπικουρούμενες και από σοβιετικά άρματα μάχης.