Φρεγάτες: Είχε διαλυθεί το πλοίο ενδιάμεσης λύσης που δίνουν οι ΓάλλοιΕίχε διαλυθεί το πλοίο ενδιάμεσης λύσης που δίνουν οι Γάλλοι, η αντι-υποβρυχιακή φρεγάτα Latouche-Trévill (σ.σ. το άλλο πλοίο είναι η φρεγάτα Jean Bart)

Η Latouche-Tréville στις αρχές Ιανουαρίου του 2020 και ενώ βρισκόταν σε αποστολή ρουτίντας στην Βρετάνη, σχεδόν διαλύθηκε όταν ισχυρός αέρας ξήλωσε μέρος των ιστών του πλοίου και την πλατφόρμα ηλεκτρονικού πολέμου.

Πρόκειται για το πιο παλιό πλοίο του γαλλικού Στόλου, ηλικίας 31 ετών.

Οι Γάλλοι το κρατάνε με… νύχια και με δόντια για να το δώσουν στην Ελλάδα αν αγοράσει τις γαλλικές φρεγάτες FDI.

H Latouche-Tréville έχει πρόσφατα κάνει συντήρηση και στις δοκιμές εν πλω την περασμένη εβδομάδα οι Γάλλοι του meretmarine.com αναφέρουν πως δεν βρέθηκε κάτι αρνητικό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ξεχωρίσει την γαλλική πρόταση όμως οι ναύαρχοι δεν… τρελαίνονται για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης που δίνουν οι Γάλλοι.

Η σειρά προτεραιότητας που έχει βάλει το πολεμικό ναυτικό είναι εκσυγρονισμός των ΜΕΚΟ, πλοία ενδιάμεσης λύσης και νέες φρεγάτες.

Τώρα αν τα πλοία ενδιάμεσης λύσης είναι πλοία που μπορούν να κάνουν αμέσως την διαφορά, με ομοιοτυπία με τα πλοία που ήδη διαθέτει ο ελληνικός Στόλος, τότε ακόμα καλύτερα για τους Έλληνες ναυάρχους. Πάει κάπου το μυαλό σας;

Η αγορά των νέων φρεγατών είναι μία αγορά που στο σύνολό της θα καθορίσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τα επόμενα 30 χρόνια. Και οι ναύαρχοι δεν… βάζουν νερό στο κρασί τους, ότι και να γράφεται δεξιά και αριστερά.

Στο Πολεμικό Ναυτικό ξέρουν και η επιλογή θα είναι η καλύτερη δυνατή.

Νεότερη Παλαιότερη