Εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Ισλαμικού Κράτους από τις SDFΟι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνέλαβαν πέντε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη.
 
Στην ανακοίνωση των SDF επισημαίνεται ότι οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν επιχείρηση στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι δυνάμεις των SDF βρήκαν επίσης ένα εργαστήριο παρασκευής εκρηκτικών στην ίδια περιοχή που περιείχε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.

Δύο ημέρες πριν οι SDF ανακοίνωσαν τη σύλληψη 17 μελών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Αλ Μπουσάιρα στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού και Στρατιωτικών Επιχειρήσεων των SDF αναφέρεται ότι οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας κατάφεραν να συλλάβουν πάνω από 200 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατά τον Μάιο.

Νεότερη Παλαιότερη