Γι' αυτό έχει μεγάλη απήχηση ο ΣΟΕΔ στα Στελέχη των ΕΔ



Ο αντιπρόεδρος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΣΟΕΔ) Θωμάς Ντιντιός  με συγκροτημένο λόγο , περνάει το μήνυμα του σκοπού λειτουργίας του στην εφημερίδα Ελευθερία.

Αγαπητή «Ελευθερία»,
Οι εποχές που ζούμε είναι αρκετά δύσκολες για την πλειοψηφία των συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους, με τους παράγοντες που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα όλων μας να είναι αρκετοί και να εκπέμπουν μία ανασφάλεια στο σύνολο του πληθυσμού.

Ως ενεργοί πολίτες και μέσα από τη στρατιωτική μας ιδιότητα δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε όλο αυτό και να μη βάλουμε ένα λιθαράκι στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συναδέλφων μας και όχι μόνο.

Έτσι μέσω του γνωστού σε όλους πλέον Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), προσπαθούμε συνεχώς να ερχόμαστε σε επαφή με κάθε τρόπο, με την πλειοψηφία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, αλλά και με τα μέλη των οικογενειών τους και μέσα από συζητήσεις να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί.
Από τη στιγμή που το ΣΟΕΔ έχει τονίσει από την πρώτη μέρα ίδρυσής του ότι δεν έχει καμία σχέση με τον συνδικαλισμό στις Ε.Δ. και λειτουργεί ως ένα αστικό σωματείο εθελοντικού χαρακτήρα χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τα μέλη του, οι εγγραφές μελών από κάθε μεριά της Ελλάδας συνεχίζονται καθημερινά ξεπερνώντας κάθε αρχική προσδοκία. Ειδικά στις περιοχές απ’ όπου ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια, Λάρισα και Βόλο, η συμμετοχή του κόσμου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι συγκινητική, και δεν σταματάει μόνο σε απλές εγγραφές ως μέλη, αλλά και στην επιθυμία τους να ασχοληθούν ενεργά με τις δράσεις του ΣΟΕΔ.

Με το άκουσμα και μόνο της λειτουργίας του ΣΟΕΔ από το 2020, πολλοί άρχισαν να βάζουν στην καθημερινή φρασεολογία τους τη λέξη οικογένεια που μέχρι εκείνη τη στιγμή αμελούσαν και κάποιοι άλλοι "προσπάθησαν" να μιμηθούν αυτήν την κίνηση. Αισθανόμαστε περήφανοι που καταφέραμε σύντομα και με απλό τρόπο να κάνουμε το σύνολο του κλάδου μας να παρακολουθεί μέσω του ΣΟΕΔ τα προβλήματα των οικογενειών και να προσπαθεί να συμμετέχει στην επίλυσή τους.

Με ένα Διοικητικό Συμβούλιο γεμάτο όρεξη για προσφορά, αλλά και πολλά απλά μέλη δίπλα τους να τους στηρίζουν, το ΣΟΕΔ είναι σίγουρο πως σύντομα θα γράψει τη δική του ιστορία και όλοι όσοι βρίσκονται κάτω απ’ την ομπρέλα του θα νιώθουν κάθε μέρα που περνάει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.
Η επαφή με το ΣΟΕΔ για νέες εγγραφές μελών, αλλά και για την κατάθεση των θεμάτων που απασχολούν κάθε οικογένεια, γίνεται ή με απευθείας επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ., ή μέσω του mail του συλλόγου soed2021@gmail.com, ή μέσω των εκπροσώπων μας που υπάρχουν σε πολλές περιφέρειες της χώρας και ενημερώνουν καθημερινά τον κόσμο για τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου. Επιπλέον υπάρχει και η ομάδα μας στο fb (Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων) με συνεχόμενη ροή ενημερωτικών θεμάτων.

Με την ενεργοποίηση της τράπεζας αίματος προς όφελος των μελών μας και των οικογενειών τους, με τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε διάφορες πόλεις της χώρας μας για θέματα που απασχολούν όλους μας και την ανάλυσή τους από καταξιωμένους επιστήμονες, αλλά και με τη συνεργασία με πολλά άλλα αστικά σωματεία κοινού εθελοντικού ενδιαφέροντος, ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων θα αποτελεί ένα δεύτερο σπίτι για τις οικογένειες των Στρατιωτικών που θα αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και θα παλεύουμε όλοι από κοινού για την άμεση επίλυσή τους.

Σας περιμένουμε όλους να ενσωματωθείτε σε αυτόν τον όμορφο καθημερινό αγώνα μας, για να μπορούμε μαζί σαν μια δυνατή ομάδα να αντιμετωπίζουμε κάθε εμπόδιο που θα βρίσκουμε μπροστά μας.

Κανένας δεν κατάφερε πολλά πράγματα στη ζωή μόνος του, όλοι μαζί όμως με οδηγό τη μεγάλη Στρατιωτική οικογένεια του ΣΟΕΔ μπορούμε στο μέλλον να καταφέρουμε πολλά.

Ντιντιός Θωμάς,
αντιπρόεδρος ΣΟΕΔ