«Επλήγη» το γόητρο της Τουρκίας στο ΚουρδιστάνΣτο Βόρειο Ιράκ οι Κούρδοι έχουν καταφέρει να «τσαλακώσουν» το τεχνολογικό γόητρο της Τουρκίας.

Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (Drones), Bayraktar, τα οποία κατασκευάζει εταιρεία, που ανήκει στον γαμπρό του Ερντογάν, τα οποία έχουν το όνομα «Bayraktar», δεν φαίνεται να είναι τόσο αποτελεσματικά.

Όπως τουλάχιστον υποστήριζαν οι Τούρκοι. Αντίθετα αποτελούν εύκολο στόχο για τις οργανωμένες αεράμυνες. Μάλιστα πέφτουν με μεγάλη ευκολία από στις μάχες στην Λιβύη, από τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χάφταρ.

Το τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε από Κούρδους του Βόρειου Ιράκ, φαίνεται να προκαλεί εκνευρισμό στην γειτονική χώρα. Ο λόγος είναι πως το γόητρο του εξοπλισμού τους, «τσαλακώνεται», από την αεράμυνα των Κούρδων που δεν είναι και της πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Σ’ αυτό δείχνει ένα Bayraktar TB2, το οποίο έχει συντριβεί, στην περιοχή Γκαρά, του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και τα ρωσικά ΜΜΕ. Με την διαφορά πως αυτά τονίζουν πως το Drone, έχει καταπέσει λόγω τεχνικού προβλήματος, με πιο πιθανό την απώλεια επικοινωνίας του, με το σταθμό ελέγχου.

Δηλαδή την πτώση του δεν την συσχετίζουν σε καμία περίπτωση, με την ικανότητα των πυρών από την πλευρά των Κούρδων.

Αυτή την διαπίστωση την κάνουν με βάση την εικόνα που υπάρχει από τα συντρίμμια του. Πάντως ότι και να ισχύει είτε είναι εύκολη λεία για τα πυρά των Κούρδων ή δεν είναι καλά σχεδιασμένα, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Δεν είναι αποτελεσματικά για τον σκοπό τον οποίο τα έχουν κατασκευάσει. Το Bayraktar, ζυγίζει 650 κιλά και μπορεί να μεταφέρει ως και 150 κιλά πυρομαχικά. Η εμβέλειά του είναι στα 150 χλμ και μπορεί να επιχειρεί με μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ σε 8200 μέτρα μέγιστο ύψος.ΠΗΓΗ