Επιχείρηση Λιμενικού-ΕΥΠ: Το ιστιοφόρο και οι διακινητές μεταναστών



Με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών άντρες του Λιμενικού εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών στην περιοχή της Ηλείας.

Οι λιμενικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα, έναν Αλβανό, έναν Σέρβο και έναν Βούλγαρο στην περιοχή Γλύφα Ηλείας. Η επιχείρηση στήθηκε το πρωί της Παρασκευής με πάνοπλους λιμενικούς, που παρακολουθούσαν στενά τα μέλη του κυκλώματος.

Το κύκλωμα ήταν έτοιμο να διακινήσει συνολικά 28 παράτυπους μετανάστες (από το Ιράν, το Ιράκ και την Τουρκία) από τη δυτική Ελλάδα προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με γαλλική σημαία, υπό την ονομασία «Πικαμπιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετέφεραν κατά ομάδες τους μετανάστες από την Αθήνα προς την Πελοπόννησο με ένα βαν και ένα αυτοκίνητο, ενώ έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση, οι μετανάστες κρύβονταν σε κοντινό δάσος.

Στο δάσος αυτό εντοπίστηκαν οι 22 εξ αυτών, ενώ έξι βρέθηκαν πάνω στο σκάφος, όπου έγιναν και οι συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκ των τριών δραστών, ο Αλβανός είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί το 2013 στη Ναύπακτο, επιχειρώντας να διακινήσει περίπου 1,5 τόνο χασίς, προερχόμενο από την πατρίδα του.