ΥΠΕΘΑ: Αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών τις αργίες των στελεχών του Στρατού Ξηράς»



Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 7786/05-07-2021) με θέμα: «Μη καταβληθείσες οι αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών τις αργίες των στελεχών του Στρατού Ξηράς»

Σε απάντηση της (ε) σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Μη καταβληθείσες οι αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών τις αργίες των στελεχών του Στρατού Ξηράς», κατ’ αρχάς επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στις (β) και (δ) σχετικές Απαντήσεις μας, για τις (α) και (γ) όμοιες Ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί από την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα στη Β.τ.Ε.

Πέραν τούτου όμως, κατά το προηγούμενο διάστημα, κατόπιν σχετικής προβολής αντίστοιχης απαίτησης, αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης του Π/Υ του ΓΕΣ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη καταβολή των δικαιούμενων αποζημιώσεων για το προσωπικό του ΣΞ.

Απότοκος των συντονισμένων ενεργειών της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ήταν η ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ και συνακόλουθα του ΓΕΣ, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να καταβληθεί στα στελέχη του ΣΞ η αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες και τις, κατά περίπτωση, τοπικές αργίες για το έτος 2020. 

Η καταβολή της εν λόγω αποζημίωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι, το ΥΠΕΘΑ θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προβαίνοντας σε τακτικές και  έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, οσάκις το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια του εκτελούμενου προϋπολογισμού.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ