BrahMos: Ο πύραυλος που μπαίνει στα Rafale και φτάνει μέχρι την Άγκυρα



Eλληνικά μάτια στον πύραυλο που μπαίνει στα Rafale και φτάνει Άγκυρα – Το 85% των πυραύλων φτιάχνεται από Ινδούς

Ο υπερηχητικός ινδο-ρωσικός πύραυλος BrahMos ολοκλήρωσε τις δοκιμές με επιτυχία.

Ο BrahMos, που πήρε το όνομά του από δύο ποτάμια της Ινδίας και της Ρωσίας, μπορεί να αναπτυχθεί ως πύραυλος επιφανείας/επιφανείας ή κατά χερσαίων στόχων, από εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες πλατφόρμες.

Διαθέτει βεληνεκές 500 χλμ. και ταχύτητες 2,8 Mach ενώ οι επιδόσεις τού βελτιώνονται συνεχώς.

H Eλλάδα μπορεί να εξοπλίσει αρκετές πλατφόρμες της με τους συγκεκριμένους πυραύλους, με όπλο την εκκολαπτόμενη σχέση της με την Ινδία (σ.σ. κατά 85% οι πύραυλοι κατασκευάζονται από Ινδούς) ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ, λόγω γεωπολιτικών στρατηγικών επιλογών τους δεν θα φέρουν αντίρριση, εξαιτίας της προβληματικής σχέσης της Ινδίας και της Κίνας (σ.σ. εχθρού των ΗΠΑ).

To βεληνεκές των πυραύλων αν και είναι άνω των 300 χλμ, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αφού παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεσμεύεται για βεληνεκή έως 300 χλμ, αυτό αφορά μόνο στα… χαρτιά. Είναι κοινό μυστικό πως άλλο φαίνεται στα χαρτιά και άλλο είναι το βεληνεκές πολλών όπλων.

Oι ινδο-ρωσικοί πύραυλοι BrahMos, γράφει το eurasiatimes.com, αναμένεται να αναπτυχθούν στα 36 Rafales που απέκτησε η Ινδία μετα και τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Η Ελλάδα αγόρασε 18 Rafale τα οποία θα μπορούσαν επίσης να εξοπλιστούν με αντίστοιχους πυραύλους.