H Lockheed Martin, η ΕΑΒ και οι συσκέψεις-Η κινητικότητα της ΕΛΒΟ



Η Lockheed Martin φαίνεται να ξέρει τι θέλει στην Ελλάδα και μάλλον η EAB την ενδιαφέρει αρκετά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει και κυρίως πώς το θέλει. Δηλαδή να διαμορφώσει μια πρόταση μετοχικής συνεργασίας, ρεαλιστική και στοχευμένη, προκειμένου να εξεταστεί από την αμερικανική εταιρεία. Αυτή η πρόταση, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες φαίνεται ότι ακόμη δεν υπάρχει, τουλάχιστον στην μορφή που θα την ήθελαν οι Αμερικανοί.

-Διότι είναι διαφορετικό να προσκαλείς κάποιον σε «γάμο», χωρίς όμως να προσδιορίζεις το πως θα συμβιώσουν οι δύο πλευρές, αλλά χρόνο που θα γίνει ο γάμος.

Πάντως, το γεγονός ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής εταιρείας, παραβρέθηκε και η διοίκηση της ΕΑΒ, σημαίνει ότι ένας αρραβώνας βρίσκεται μπροστά μας και ότι η τέλεσή του δεν θα αργήσει. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, για το θέμα της ΕΑΒ.

Η κινητικότητα της ΕΛΒΟ
-Ανεβάζουν ταχύτητα οι μηχανές της ΕΛΒΟ, με φόντο την έκθεση DEFEA και την πρώτη δημόσια εμφάνισή της εταιρείας υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η κα Orly Katsav, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΒΟ και αντιπρόεδρος της ισραηλινής SK Group (συμμετέχει στην κοινοπραξία των νέων ιδιοκτητών μαζί με την επίσης ισραηλινή Plasan) άρχισε τις επαφές με την τοπική κοινωνία.

– Προ ημερών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η ΕΛΒΟ. Η προσπάθεια των Ισραηλινών μετόχων της ΕΛΒΟ παρακολουθείται στενά από το Μαξίμου αν κρίνουμε από πρόσφατη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της κας Μαρίας Αντωνίου, επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.