Τούρκοι: Την πάθαμε με τα Rafale μην την πάθουμε και με τις ελληνικές φρεγάτεςΤην πάθαμε με τα Rafale μην την πάθουμε και με τις ελληνικές φρεγάτες είναι το μήνυμα που περνούν πολλοί χρήστες του διαδικτύου στην Τουρκία.

Η αγορά των γαλλικών Rafale από την Ελλάδα έχει βάλει δύσκολα στην Τουρκία, με τους Τούρκους να ψάχνουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τα νέα ελληνικά μαχητικά.

Ο γερασμένος τουρκικός στόλος F-16 δεν μπορεί να σταθεί απένατι στα Rafale, ενώ η τουρκική προβληματική αεράμυνα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει (σ.σ. μόνο με τους S-400 έχουν ελπίδες οι Τούρκοι αλλά βρίσκονται ακόμα στις αποθήκες λόγω αντιδράσεων των ΗΠΑ).

Οι Τούρκοι τρέχουν να… προλάβουν για να προετοιμαστούν στην αντιμετώπιση των ελληνικών Rafale, τα οποία έχει αρχίσει ήδη να παραλαμβάνει η Αθήνα. Μάλιστα για το λόγο αυτό υπέγραψαν συμφωνία με το Κατάρ, ώστε καταριανά Rafale να σταθμεύουν μόνιμα στην Τουρκία. Έτσι θα εκπαιδεύονται οι Τούρκοι στις δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών.

Το… πάθημα των Rafale φαίνεται πως έγινε μάθημα για την Τουρκία, η οποία τώρα τρέχει και δεν… φτάνει για να εκσυγρονίσει τις φρεγάτες της.

Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου ζητούν την επίσπευση της κατασκευής των τουρκικών φρεγατών TF-4500, οι οποίες είναι ακόμα στα χαρτιά, ενώ τονίζουν πως απαιτείται να γίνει σύντομα ο εκσυγρονισμός των τουρκικών φρεγατών Barbaros για να μπορέσει το τουρκικό Ναυτικό να αντιμετωπίσει στους Έλληνες.

Η αγορά τεσσάρων νέων ελληνικών φρεγατών, όποια και να είναι η πρόταση που θα αποδεχτεί τελικά η Αθήνα, θα ανεβάσει επίπεδο των ελληνικό στόλο και θα καθορίσει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.

Να σημειώθεί βέβαια πως μία όμως είναι η πρόταση για τις νέες ελληνικές φρεγάτες που φαίνεται πως… τρομάζει τους Τούρκους.

Αυτή είναι η ολλανδική πρόταση των Sigma, με τα συγκεκριμένα πλοία να χαρακτηρίζονται από τους Τούρκους ισχυρά ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον οπλισμό και τις δυνατότητές τους (Vertical launching system και ραντάρ AESA).

Οι Τούρκοι μάλιστα σημειώνουν πως με τις Sigma η Ελλάδα προχωρά γρήγορα στην επικράτησή της στον αέρα και την θάλασσα έως το 2030.


ΠΗΓΗ
Νεότερη Παλαιότερη