Οι Ταλιμπάν ετοιμάζονται για κατάρριψη αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ-Βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ ετοιμάζουν “κόλαση” από αέρος



Έρχεται εναέρια αεροπορική κρούση κατά των Ταλιμπάν από τις ΗΠΑ ως "δώρο" αποχώρησης - Έτοιμο για όλα το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Οι Ταλιμπάν ετοιμάζονται να επιχειρήσουν να καταρρίψουν ξένα μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δηλώνουν ξένες δημοσιογραφικές πηγές.

Οι πληροφορίες στηρίζονται σε πηγές στην Αφγανική πρωτεύουσα, επικαλούνται ως γεγονός, τις πυρετώδεις προετοιμασίες χρήσης του τεράστιου οπλοστασίου που κατέσχεσαν οι Ταλιμπάν από τις υπερπλήρεις αποθήκες του αφγανικού στρατού.
 
Ξένοι ειδικοί αναφέρου,ν ότι οι Αφγανοί Μουτζαχεντίν κατέχουν φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα (MANPADS), τα οποία είναι ικανά να καταρρίψουν ουσιαστικά οποιοδήποτε αεροσκάφος.

Στην πραγματικότητα, μιλάμε για υπερσύγχρονα φορητά συστήματα από Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία, με τα οποία οι Μουτζαχεντίν είναι ικανοί να καταρρίψουν κάθε αεροσκάφος. Τέτοια φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, υπάρχουν στους εθνικούς στρατούς της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και υπόκεινται σε ειδικό έλεγχο.

Οι αφγανικές στρατιωτικές αποθήκες ήταν γεμάτες με τέτοια όπλα, τα οποία στα χέρια των Ταλιμπάν ενδέχεται να αποτελέσουν το κύριο όπλο για πιθανή επιχείρηση κατάρριψη μεταγωγικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.Τις προάλλες, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι περισσότεροι από εκατό φορητά αντιαεροπορικά συστήματα έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν.

Επιπλέον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις τάξεις των Αφγανών Μουτζαχεντίν υπάρχουν αναμφίβολα ειδικοί που έχουν υποβληθεί σε κατάλληλη εκπαίδευση, και είναι εξοικειωμένοι με τις τακτικές του αντιαεροπορικού πολέμου, όντας σε θέση να χρησιμοποιούν σωστά τα MANPADS για επιθέσεις σε αεροσκάφη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πρόσφατα τον τερματισμό των πτήσεων εκκένωσης μετά τις 31 Αυγούστου, υπάρχει κάθε λόγος, όπως πιστεύουν πολλοί ειδικοί ότι οι Ισλαμιστές ετοιμάζονται να καταρρίψουν αεροσκάφη του συνασπισμού και άλλων κρατών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για πιθανή εναέρια επίθεση κατά των Ταλιμπάν
Έγινε γνωστό ότι μετά την εκκένωση των Αμερικανών πολιτών και του στρατού από το Αφγανιστάν, το Πεντάγωνο ετοιμάζει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για τους ισλαμιστές μαχητές, που θα αφορά τον ανηλεή βομβαρδισμό τους.

Οι προθέσεις για την υλοποίηση μιας ισχυρής αεροπορικής επίθεσης στους Ταλιμπάν, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα στρατηγικά βομβαρδιστικά της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας B-52 απογειώνονται  συνεχώς από αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο σχεδόν καθημερινά, εξοπλισμένα με τακτικά βλήματα.

Οι Αμερικανοί θα επιδιώξουν πιθανότατα ισχυρά χτυπήματα κατά των κύριων περιοχών συγκέντρωσης των Αφγανών τρομοκρατών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάτσουν να χάσουν ήρεμα, ειδικά οόταν υπονομεύεται η φήμη της χώρας. Επομένως, είναι πιθανό ότι μόλις οι Αμερικανοί και οι ξένοι στρατιώτες ολοκληρώσουν την εκκένωση, οι Ταλιμπάν θα αντιμετωπίσουν πολύ σκληρά αεροπορικά πλήγματα, από τα οποία θα  είχαμε  χιλιάδες νεκρούς τρομοκράτες, ενώ λαμβάνοντας υπόψη την ενίσχυση των δυνάμεων αντίστασης στο Πανσίρ, οι Ταλιμπάν μπορούν εξίσου πολύ γρήγορα να χάσουν τον έλεγχο σε αρκετές περιοχές στο Αφγανιστάν όπως ακριβώς τις πήραν», σημειώνει Ρώσος ειδικός.
 
Η γενική εκτίμηση είναι ότι το ζήτημα “Αφγανιστάν-Ταλιμπάν”, δεν έχει τελειώσει ακόμα, και έχουμε πολλά επεισόδια ακόμα να δούμε το επόμενο μακρύ διάστημα.