Το αμερικανικό ναυτικό δοκίμασε τον πύραυλο AGM-88G AARGM-ER κατά των ρωσικών και τουρκικών S-400Σχέδια των ΗΠΑ για εξουδετέρωση των ρωσικών πυραύλων της Άγκυρας προκαλεί πανικό στον Ερντογάν

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκίμασε έναν πύραυλο κατά των ραντάρ, ο οποίος στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάστηκε "δολοφόνος" των ρωσικών συστημάτων S-400.

Για πρώτη φορά, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκίμασε τον πύραυλο κατά των ραντάρ, τον οποίο οι ΗΠΑ ονόμασαν «δολοφόνο» των ρωσικών συστημάτων S-400. Οι σχετικές πληροφορίες εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο.

Από τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, προκύπτει ότι, στο πλαίσιο των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, αεροσκάφος Boeing F / A-18 Super Hornet εκτόξευσε για πρώτη φορά τον κατευθυνόμενο πύραυλο AGM-88G AARGM-ER, ο οποίος απευθύνεται στα ρωσικής κατασκευής  συστήματα S-400.

Υπενθυμίζουμε ότι σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις, μετά την δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Rosoboronexport, Αλεξάντερ Μικέγιεφ, στο πλαίσιο της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης Μόσχας MAKS-2021, αναφορικά με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού παράδοσης νέας παρτίδας πυραύλων S-400 στην Τουρκία

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αμερικανική πλευρά δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την αποκάλυψη του υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον προσπαθούν να βρουν λύση για το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, με τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας να περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα διατηρήσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 πυραύλους. Στη συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία αγοράσει νέα παρτίδα πυραύλων από την Ρωσία.

Παρά λοιπόν την έντονη επιθετικότητα της Άγκυρας σε συμμάχους της Μόσχας, όπως η Αρμενία, η Συρία και η Λιβύη, η Ρωσία ετοιμάζεται να προμηθεύσει τη δεύτερη παρτίδα των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti την Τρίτη.

"Τώρα επεξεργαζόμαστε την πιθανή παράδοση του δεύτερου μέρους της παραγγελίας", δήλωσε πρόσφατα  ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec.

Είναι λοιπόν σχεδόν σίγουρο ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν έκπληξη στην Άγκυρα αφού ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει ροτα και αυτό θα υλοποιηθεί με όλους τους τρόπους. 

Το 2017, η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια στην Άγκυρα αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της Μόσχας.

Τη συμφωνία, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από το ΝΑΤΟ και τη Δύση για την ασυμβατότητα του συστήματος με το σύστημα της συμμαχίας. Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη συμφωνία, προτρέποντας την Τουρκία, σε αντάλλαγμα, να αγοράσει Patriot.