Φρεγάτες: Και όμως υπάρχει μία λεπτομέρεια σε δύο πλοία που λίγοι αναφέρουν



Φρεγάτες: Και όμως υπάρχει μία λεπτομέρια στις προτάσεις αναφορικά με τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικου της χώρας την οποία λίγοι αναφέρουν.

Τα πλοία που έχουν προταθεί στην Ελλάδα, άλλα σε μεγάλο και άλλα σε μικρότερο βαθμό εξυπηρετούν τα θέλω των Ελλήνων ναυάρχων.

Αν η Ελλάδα ζητά άμυνα περιοχής μπορεί να την επιτύχει με τις Bergamini/FREMM, FDI-HN, SIGMA 11515HN και την AH140. Αν ζητά ανθυποβρυχιακό πόλεμο τότε FREMM/Bergamini, SIGMA 11515HN, HF2 και πιθανώς MEKO A200 είναι οι επιλογές.

Εάν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θέλει επιθέσεις εδάφους η FDI-HN, η SIGMA 11515HN και το αναβαθμισμένο AH140 είναι οι σαφείς επιλογές (αν και η Bergamini θα μπορούσε να εκπληρώσει σαφώς και αυτόν τον ρόλο, με επιπλέον κόστος).

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια αναφορικά με τα πλοία που προτείνονται στην Ελλάδα.

Οι MEKO and οι SIGMA έρχονται στην Ελλάδα ως εξαγωγικά πλοία, δηλαδή η Γερμανία και η Ολλανδία δεν υιοθετούν τα συγκεκριμένα μοντέλα για το δικό τους Πολεμικό Ναυτικό.

Την ίδια ώρα τα σχέδια των HF2 (LCS), FDI, FREMM/Bergamini και AH140 έχουν όλα πλήρως υιοθετηθεί από τα Πολεμικά τους Ναυτικά.

Αυτά τα δεδομένα μπορεί να λένε πολλά, μπορεί και τίποτα, αφού σίγουρα υπάρχουν δικαιολογίες που μπορεί κανείς να επικαλεστεί.

Όμως δεν παύει να είναι μία λεπτομέρια που δεν αναφέρεται και πολύ.