Νέα εμπόδια στις ελληνορωσικές σχέσεις: Στην ''Πλατφόρμα της Κριμαίας'' η Ελλάδα



37 χώρες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην σύνοδο κορυφής “Πλατφόρμα της Κριμαίας” που διοργανώνεται με ουκρανική πρωτοβουλία μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, Γερμανία και Τουρκία
Beriev Και Ilyushin θα ''βομβαρδίσουν'' τις φωτιές αλλά δεν πρόκειται να...θερμάνουν τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Από χθες, τριάντα επτά χώρες συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο στις 23 Αυγούστου. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα! Αυτό ανακοίνωσε στο Twitter ο επικεφαλής του ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, την Τρίτη 10 Αυγούστου, τρεις ακόμη ευρωπαϊκές χώρες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, και πλέον ο αριθμός των κρατών που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής έφτασε τις 37. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Kuleba, αναμένονται και άλλες επιβεβαιώσεις. Σημειώστε ότι μέχρι σήμερα μεταξύ των χωρών που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση είναι η Αυστραλία, η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς, η Λιθουανία, η Μολδαβία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Τουρκία και άλλες.

Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής είναι και η Γερμανία. Μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας θα παραστεί στην εκδήλωση. Τώρα το Κίεβο περιμένει την ετυμηγορία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τη συμμετοχή της στην Πλατφόρμα της Κριμαίας, ανέφερε το Ukrinform , αναφερόμενο σε πληροφορίες από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Εμινέ Τζαπάροβα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Κίεβο θα ήθελε να πραγματοποιήσει μια ετήσια εκδήλωση με τη μορφή της "Πλατφόρμας της Κριμαίας", αλλά δεν υπάρχει τέτοιος πόρος, οπότε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μπορεί να προσφέρει αυτήν τη μορφή.

Αξίζει αναφοράς επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν έναν ανοιχτά δηλωμένο ομοφυλόφιλο Pete Buttidzic , πρώην Δημοκρατικό υποψήφιο, ο οποίος είναι υπουργός Μεταφορών πλέον, στην «Πλατφόρμα της Κριμαίας» .

Η συμμετοχή της χώρας μας σε μια τέτοια ευρεία κίνηση εκ προοιμίου θίγει τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας. Υπενθυμίζεται πως η ταφόπλακα στις ελληνορωσικές σχέσεις είχε μπει προ μηνός με την συνάντηση Δένδια-Κουλέμπα και την δήλωση για ''παράνομη η προσάρτηση της Κριμαίας''