Συνελήφθη μέλος τρομοκρατικής οργάνωσηςΣυνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από ληστεία σε τράπεζα, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης.

Ο 46χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, ήταν καταζητούμενος από τον Οκτώβριο του 2019, όταν μαζί με τον Βαγγέλη Σταθόπουλο επιχείρησαν να ληστέψουν κατάστημα του OΠΑΠ play στον Χολαργό.

Μάλιστα, ο 46χρονος είχε τραυματιστεί από το καλάσνικοφ με το οποίο ήταν οπλισμένος και από τότε τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Ο ίδιος με επιστολή που είχε στείλει υποστήριζε ότι ήταν μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας η οποία όμως σταμάτησε να υφίσταται από το 2017 ενώ οι άλλοι δυο συλληφθέντες δεν είναι μέλη της οργάνωσης.

Ο Χατζηβασιλειάδης συνελήφθη μετά από ληστρική επίθεση σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη στιγμή κρατείται και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να μεταφερθεί στα κεντρικά της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Οι επιθέσεις της οργάνωσης
Η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2014.

Τότε τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιτεθεί με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 31 Ιουλίου 2016 πραγματοποίησαν μία ακόμα επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά στην πρεσβεία του Μεξικού, στην πλατεία Κολωνακίου.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» επιτέθηκε με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 σημειώνεται η τρίτη κατά σειρά επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν ξανά ο στόχος της οργάνωσης στις 6 Νοεμβρίου 2017.