Στήνουν κρίση: Τουρκικό σχέδιο για παρουσία Πακιστανών σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο

 

Η Ελληνική Κυβέρνηση την ίδια στιγμή επιτρέπει την πορεία Πακιστανών στην Αθήνα!

Aνθελληνικό άξονα δημιουργούν η Τουρκία μαζί με το Πακιστάν.  H πρώτη κορβέτα κλάσης Ada που κατασκευάστηκε στην Τουρκία για το Πακιστάν καθελκύστηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Τούρκου Προέδρου και του Πακιστανού ομολόγου του Arif Alvi. 

Η δεύτερη κορβέτα του προγράμματος θα παραδοθεί το 2025 (η κατασκευή ξεκίνησε φέτος τον Απρίλιο), ενώ ακόμη 2 προβλέπεται να κατασκευαστούν στο Πακιστάν. Όπως δήλωσε ο Ερντογάν η κατασκευή της κορβέτας είναι ένα ορόσημο στην στενή αμυντική συνεργασία Τουρκίας καιOi  Πακιστάν, η οποία επεκτείνεται και σε άλλες σημαντικές παραγγελίες όπως αυτή των επιθετικών τουρκικών ελικοπτέρων Τ-129 και σε εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Oι σημαντικές δηλώσεις όμως είναι αλλού.  Ο Πακιστανός πρόεδρος Άλβι είπε: "Το Πακιστάν στέκεται δίπλα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας στη ''Βόρεια Κύπρο''. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω το εξής: Μπορεί να έχουμε δύο διαφορετικούς πολιτισμούς και γλώσσες, αλλά είμαστε ένας λαός. Είμαστε με τον Τουρκικό λαό.'' 

Πακιστανοί και Τούρκοι συμμαχούν και την ίδια στιγμή, η Ελληνική Κυβέρνηση τους επιτρέπει να κάνουν πορείες στην Αθήνα, ενώ τους Έλληνες Χριστιανούς τους περιορίζει! 

Υπενθυμίζουμε ότι Ινδία και Κύπρος σε αντιδιαστολή της συμμαχίας Πακιστάν-Τουρκίας, έχουν αποφασίσει την συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών, πολιτικών, οικονομικών, προξενικών και πολιτιστικών δεσμών, όπως είχε αναφέρει το ινδικό υπουργείο εξωτερικών.     
 
Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς προβλέπουν τη χρήση τρομοκρατικών ομάδων με έδρα το Πακιστάν, από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε επιθετικά σχέδια κατά της Ινδίας με σκοπό να  ενισχύσουν τη δημοτικότητά του Τούρκου προέδρου στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας.  
 
Είναι γνωστό επίσης, ότι Πακιστανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν στην εισβολή της Κύπρου το 1974, και αυτό οφείλει να το θυμόμαστε με περίσσεια προσοχή εν έτει 2021. Το Πακιστανικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει επίσης στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, η οποία από το 2006 έχει προφανή στόχο την εμπέδωση της “Γαλάζιας Πατρίδας” από την Άγκυρα στην Μεσόγειο.


ΠΗΓΗ