Ρωσία και Τουρκία σε διαβουλεύσεις για τη δημιουργία μαχητικών πέμπτης γενιάς TF-X



Η Ρωσία και η Τουρκία διεξάγουν διαβουλεύσεις μεταξύ εξειδικευμένων ομάδων σχετικά με μια πιθανή συνεργασία στη δημιουργία του τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενιάς TF-X, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ την Τετάρτη.

"Σε αυτό το στάδιο, διεξάγονται διαβουλεύσεις με την τουρκική πλευρά σε επίπεδο εξειδικευμένων ομάδων για θέματα αλληλεπίδρασης στη δημιουργία του τουρκικού εθνικού μαχητικού", δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας, αναφέρει το ΤΑΣΣ.

Το πρόγραμμα TF-X (Turkish Fighter-Experimental) προβλέπει ορισμένα πολλά υποσχόμενα πεδία, είπε ο Shugayev.

"Από αυτή την άποψη, υπάρχουν ενδιαφέροντες τομείς στους οποίους θα μπορούσαμε να παρέχουμε τεχνολογική βοήθεια, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που διαθέτουν οι ειδικοί μας στην ανάπτυξη και κατασκευή αεροσκαφών. Και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την εμπειρία μας με τους Τούρκους εταίρους μας. Αλλά είναι πρόωρο να μιλήσουμε για οποιοδήποτε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε.

Το TF-X είναι το έργο ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς που η τουρκική αεροδιαστημική εταιρεία TAI αναπτύσσει για να αντικαταστήσει τα αμερικανικά αεροσκάφη F-16.