Εξαπέλυσε τους Bastion η Ρωσία: Μεγάλες πυραυλικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Εξαπέλυσε τους Bastion η Ρωσία: Μεγάλες πυραυλικές ασκήσεις στη Μαύρη ΘάλασσαΤο Ναυτικό της Ρωσίας πραγματοποίησε ασκήσεις με βολές κατά στόχων στη Μαύρη Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας χρησιμοποιώντας το παράκτιο πυραυλικό αμυντικό σύστημα «Bastion», ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καθώς η Ουκρανία συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία, στις οποίες συμμετέχουν αμερικανικά και άλλα στρατεύματα του NATO, θα διαρκέσουν έως την 1η Οκτωβρίου. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται μετά τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια που διοργάνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσία και η Λευκορωσία και τα οποία θορύβησαν τη Δύση.

Το παράκτιο πυραυλικό σύστημα «Bastion» εν ώρα εκτόξευσης

Εξαπέλυσαν τους Bastion

Οι σχέσεις του Κιέβου με τη Μόσχα έφθασαν στο ναδίρ το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία και άρχισε να υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Στην επταετή διένεξη με τους αυτονομιστές έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι. Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας πραγματοποίησε ασκήσεις εντοπισμού και καταστροφής θαλάσσιων στόχων κάνοντας χρήση του συστήματος ««Bastion», ενός προηγμένου κινητού αμυντικού συστήματος που μπορεί να πλήξει στόχους στη θάλασσα και στόχους εδάφους, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.Πλάνα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας, δείχνουν μεραρχίες να εκτελούν πλήγματα με πυραύλους που τοποθετούνται σε φορτηγά. Τα πληρώματα τους έβαλαν από κεκαλυμμένες θέσεις και χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να εντοπίσουν μια προσομοιωμένη ομάδα εχθρικών πλοίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι το σύστημα «Bastion» μπορεί να πλήξει θαλάσσιους στόχους σε απόσταση 350 χιλιομέτρων (219 μιλίων) και χερσαίους στόχους σε απόσταση 450 χιλιομέτρων (281 μιλίων).