«ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΑΣ)»Κατατέθηκε σήμερα Ερώτηση στη Βουλή από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας, με θέμα “Απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)”, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Σκοπός της υπόψη ερώτησης είναι να επιβεβαιωθούν οι εκ διαμέτρου αντίθετες κινήσεις της κυβέρνησης, από τη μία η πολύ θετική εξέλιξη για το μέλλον της εταιρείας και την εργασιακή ασφάλεια και ειρήνη των εργαζομένων, μέσω του σχεδιασμού ανάθεσης παραγγελιών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς τα ΕΑΣ ύψους 772 εκατ. Ευρώ, και από την άλλη ο απαράδεκτος προγραμματισμός απολύσεων 36 εργαζομένων από το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο.
Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση, αναφέρεται ότι, 

Πριν λίγες ημέρες η διοίκηση των ΕΑΣ ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει την ανάθεση παραγγελιών προς την εταιρία ύψους 772 εκατ. ευρώ. Στην ενημέρωση έγινε γνωστό ότι ορισμένες από τις παραγγελίες αφορούν στο παραγωγικό έργο του εργοστασίου της εταιρίας στο Αίγιο. Παρά τις υπόψη ανακοινώσεις, η διοίκηση των ΕΑΣ προγραμματίζει να στείλει στην ανεργία αρχικά 36 εργαζόμενους από το εργοστάσιο του Αιγίου και έπεται συνέχεια … 

Καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση και θεωρούμε ότι αποτελεί μέρος συνολικότερου κυβερνητικού σχεδίου πλήρους απαξίωσης της εταιρίας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή της, ενδεχομένως μέσω εκκαθαρίσεως. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις απολύσεις, αλλά να επισπεύσει τις διαδικασίες ανάθεσης παραγγελιών, όπως όπλα ΜΙΝΙΜΙ κλπ. 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Πως δικαιολογείται η απόλυση εργαζομένων από το εργοστάσιο του Αιγίου την ίδια περίοδο που εξαγγέλλονται αναθέσεις παραγγελιών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
2. Ο προγραμματισμός απολύσεων τυγχάνει της έγκρισης της Κυβέρνησης;
3. Υπάρχει συνολικότερος προγραμματισμός απολύσεων σε όλα τα εργοστάσια της εταιρίας;

Για τον Τομέα Άμυνας
Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

loading...