Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα με τις μαξιμαλιστικές της θέσεις προσπάθησε να μας στριμώξειΤα βέλη του κατά της Ελλάδας και της Κύπρου έστρεψε για μια ακόμα φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Σε νέες δηλώσεις του ανέφερε, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ότι οι δύο χώρες παραβίασαν τα δικαιώματα της Τουρκίας, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος και από τη συνεργασία τους με την Αίγυπτο και από το φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία και συνεργασία δεν θα ισχύει αν δεν περιλαμβάνει την Άγκυρα.

«Ο λόγος της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση (κυπριακή δημοκρατία) αγνόησε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος) και η Ελλάδα με τις μαξιμαλιστικές της θέσεις προσπάθησε να μας στριμώξει σε ένα στενό πεδίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος δε στις συνεργασίες και στα φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου που συμμετέχει η Ελλάδα τόνισε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία και φόρουμ που δεν έχει ισχύ, αφού αφήνει έξω την Τουρκία.

»Αυτές είναι συμφωνίες που δείχνουν πολιτική στήριξη.

»Όταν κοιτάξετε τα σχέδια αγωγών αερίου και πετρελαίου, κανένα από αυτά δεν είναι βιώσιμα αν δε συμμετέχει η Τουρκία.

»Αυτές οι συμφωνίες, οι πλατφόρμες, τα μνημόνια, πείτε τα όπως θέλετε, αν παραβιάζουν τα δικαιώματα μας, ως Τουρκία θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

»Το κάναμε άλλωστε, δε μένουμε στα λόγια», επισήμανε.