Ελληνοτουρκικά: Μυστική συσκευή του στρατού της Τουρκίας στα χέρια της Ελλάδας!



Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Sözcü πως μια μυστική συσκευή του στρατού της Τουρκίας βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας!

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε σκληρά την Ελλάδα, η οποία χορήγησε πολιτικό άσυλο σε σχεδόν 2.000 μέλη του FETO (το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν) μεταξύ 2017 και 2020.

Και φέρνει, όπως σημειώνει, στο προσκήνιο το σκάνδαλο IFF, για το οποίο «τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών σιωπούν εδώ και πολύ καιρό».

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, «το IFF (Σύστημα Αναγνώρισης Φίλων και Εχθρών) και οι συσκευές νυχτερινής όρασης, οι οποίες αποσυναρμολογήθηκαν από το ελικόπτερο Sikorsky S-70, με τους 8 στρατιωτικούς του FETO που κατέφυγαν στην Ελλάδα, βρίσκονται ακόμη στα χέρια των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών!» τονίζει η εφημερίδα.


Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο στο συμπόσιο με τίτλο «η Θάλασσα των νήσων (σ.σ. Αιγαίο Πέλαγος) και οι Σχέσεις Γειτονίας με την Ελλάδα», που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο 9η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαμπαντσί, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε για την Ελλάδα, η οποία χορήγησε πολιτικό άσυλο σε 2.000 μέλη του FETO μεταξύ 2017 και 2020, ότι (η Ελλάδα) έκλεισε τις πόρτες στους σύρους καταπιεσμένους και τις άνοιξε σε εκείνους τους δολοφόνους του FETO που αποπειράθηκαν να κάνουν πραξικόπημα χύνοντας το αίμα 251 πολιτών μας, τονίζει η Sözcü.

«Η εφημερίδα Τα Νέα τον περασμένο Ιανουάριο έγραψε ότι από ένα χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, μέχρι τις αρχές του 2020, έγιναν δεκτά τα αιτήματα ασύλου 2.000 μελών του FETO», υπογραμμίζει.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου Sikorsky S-70 στην Ελλάδα, εξάρτημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρισκόταν στο ελικόπτερο, δεν παραδόθηκε στους Τούρκους.

«Το πρωί της 17ης Ιουλίου 2016, αποκαλύφθηκε ότι η συσκευή νυχτερινής όρασης είχε αφαιρεθεί, επίσης, όταν οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν το ελικόπτερο στις τουρκικές», σημειώνεται.

Το Τμήμα Συντονισμού Επιχειρήσεων και Πληροφοριών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ως «στρατιωτικό», και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας και Πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών από πλευράς «διπλωματίας» απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν αυτές οι συσκευές παραδόθηκαν αργότερα στην Τουρκία.