Πώς θα διαλύσουν τα ελληνικά F-35 τις τουρκικές υποδομές σε τρεις μέρες



Eλληνοτουρκικά: Πώς θα διαλύσουν τις τουρκικές υποδομές την τρίτη μέρα του πολέμου τα ελληνικά F-35 – Tι θα γίνει αν τα πάρει η Ελλάδα.

Το F-35 είναι ένα πέμπτης γενιάς, μονής μηχανής stealth μαχητικό πολλαπλών ρόλων.

Η πραγματική επιχειρησιακή ευελιξία του αεροπλάνου, γράφει το nationalinterest.org, έγκειται στην ικανότητά του να περνά απαρατήρητο από τις άμυνες του εχθρού.

Το F-35 φέρει τέσσερις πυραύλους AIM-120 AMRAAM για αποστολές αέρος-αέρος, ή τέσσερις «έξυπνες βόμβες» AIM-120’s/GBU-31 JDAM για αποστολές αέρος-εδάφους, όλα κρυμμένα στους εσωτερικούς του χώρους όπλων.

Η τεχνολογία του F-35 θα φανεί χρήσιμη στην Ελλάδα, όταν πάρει τα αμερικανικά stealth.

Οταν μία πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία εισέλθει στην «τρίτη ημέρα πολέμου», όπου θα έχει καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της τουρκικής αεράμυνας (σ.σ. την ήδη προβληματικής) τότε τα F-35 θα έχουν τη δυνατότητα να θυσιάσουν τις stealth επιδόσεις τους έναντι επιπλέον φορτίου όπλων.

Τότε είναι που τα F-35 θα μπορέσουν να εξοπλιστούν με περισσότερους από δώδεκα πυραύλους AIM-120, ή έξι καθοδηγούμενες βόμβες και τέσσερις ακόμη πυραύλους αέρος-αέρος αποθηκευμένους στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, σε μια κατάσταση που είναι γνωστή ως «beast mode».

Εκτός όλων αυτών, τα F-35, με την τεράστια σουίτα ενσωματωμένων αισθητήρων και το ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας δεδομένων που διαθέτουν, θα μπορούν να δημιουργήσουν μια δυναμική εικόνα του πεδίου της μάχης και να τροφοδοτήσουν με κρίσιμες πληροφορίες τα υπόλοιπα ελληνικά μαχητικά.