Ελληνοτουρκικά: Θερμό επεισόδιο με λίγους νεκρούς θέλει η ΤουρκίαΗ Άγκυρα γνωρίζει πως σε γενικευμένη σύγκρουση οι απώλειες για την Τουρκία θα είναι μεγάλες.

Ελληνοτουρκικά: Θερμό επεισόδιο με λίγους νεκρούς θέλει η Τουρκία, αφού η Άγκυρα ξέρει πως σε μία γενικευμένη σύγκρουση το τίμημα για τους Τούρκους θα είναι μεγάλο.

Η Τουρκία θέλει όσο τίποτα άλλο ένα θερμό επεισόδιο για να γκριζάρει επιπλέον περιοχές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι ξέρουν πως όσο περνάει ο καιρός και όσο πλησιάζουν τα ελληνικά Rafale και Belharra σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιτυχούς σύγκρουσης με την Ελλάδα.

Ακόμα και τώρα βέβαια, η Άγκυρα επιθυμεί ένα θερμό επεισόδιο (σ.σ. με χειρότερο σενάριο τους λίγους νεκρούς από κάθε πλευρά) και μάλιστα στόχος των Τούρκων είναι να έχει γίνει όλη εκείνη η νομική επεξεργασία ώστε μέσω επέμβασης των διεθνών οργανισμών να μην υπάρξει γενικευμένη σύγκρουση.

Η Άγκυρα γνωρίζει πως σε γενικευμένη σύγκρουση οι απώλειες για την Τουρκία θα είναι μεγάλες.

Ο ελληνικός Στρατός είναι άρτια οργανωμένος στον Έβρο και τα νησιά, οπότε ειδικά στα βόρεια σύνορα οι Τούρκοι ξέρουν πως θα δεχτούν σκληρό χτύπημα από την Ελλάδα.

Αν θυμάστε πριν από λίγες μέρες, Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο, μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, για πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα με μερικές δεκάδες νεκρούς, το οποίο είπε πως η ελληνική κοινή γνώμη δεν θα άντεχε, σε αντίθεση με την Τουρκία.

loading...