Έρχεται Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς»-Ποιους θα αφορά



Στην παροχή έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες έως το τέλος Δεκεμβρίου εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά την ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ και τη δυναμική που φαίνεται πως έχει αναπτύξει η ελληνική οικονομία σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η καταβολή «μερίσματος» σε χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι δεν πήραν αναδρομικά και σε εκείνους που εισπράττουν κάτω από 1.000 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη, αλλά και υγειονομικούς οι οποίοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Το συγκεκριμένοι μέτρο θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη στήριξη των εισοδημάτων από το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής.

Οι αποφάσεις για τις πρόσθετες παρεμβάσεις θα «κλειδώσουν» το Δεκέμβριο, όταν θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη καθαρή εικόνα για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης και την πορεία του προϋπολογισμού που θα καθορίσουν τον ακριβή δημοσιονομικό χώρο.

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι η μεγέθυνση του ΑΕΠ φέτος θα είναι τουλάχιστον 6,1% με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ωστόσο υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να κινηθεί πάνω από το 6,5%, κάτι που θα αποτυπωθεί στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.