Καλεντερίδης: Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για πολυάξονη επίθεση της ΤουρκίαςΣάββας Καλεντερίδης: Έτσι θα ξεγυμνώσουμε την Τουρκία! Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για πολυάξονη επίθεση της Τουρκίας.

Την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Όλες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο. Ίσα ίσα το παραβιάζουν.

Το μοναδικό έρεισμα που έχουν είναι το άρθρο της συνθήκη της Λωζάνης που λέει, ότι τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί γιατί η επίθεση της Τουρκίας έχει πολλές πτυχές και άξονες.

Δεν περιορίζεται μόνο στον ΟΗΕ. Οι Τούρκοι διπλωμάτες έχουν κάνει πολλή δουλειά στην Ευρώπη και έχουν πείσει αρκετούς διπλωμάτες ότι έχουν δίκιο.

Αν η Ελλάδα δεν αποδείξει στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και μέσω διμερών επαφών, ότι είναι επιβεβλημένη η στρατικοποίηση των νησιών γιατί υφίσταται σοβαρότατη απειλή για τα νησιά αυτά, τότε θα έχουμε πρόβλημα.

Άρα, το ελληνικό κράτος και η ελληνική κυβέρνηση, να μαζέψει ό,τι στοιχεία έχει, να καταγγέλει κάθε φορά που γίνονται αποβατικές ασκήσεις σε όλους τους φορείς. Έτσι να ξεγυμνώσουμε την Τουρκία, η οποία δείχνει αυτήν την επιθετικότητα.

Η στρατηγική της Τουρκίας είναι να θέσει όλους τους στόχους της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να ρίξει ούτε μία τουφεκιά.

Δημιουργεί μικρά τετελεσμένα συνεχώς και όταν αυτά τα συναθροίσεις τότε γίνεται στρατηγικό τετελεσμένο και πετυχαίνει τον τελικό της στόχο που είναι τα όρια της Γαλάζιας Πατρίδας.

Οπότε δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο που μπορεί να εξελιχθεί σε πολεμική σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα. Γιατί αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ενότητά της.

Γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο που δεχθούμε επίθεση να έχουμε αμυντική συνδρομή από τη Γαλλία.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στη δημοσιογράφο Γεωργία Γαραζιώτη.


loading...