Κορβέτες: Δεν μιλάμε για ποιες αλλά για πότε και πώς θα είναι οι GowindΑν έπρεπε να το... παίξουμε στοίχημα θα παίζαμε τις κορβέτες Gowind - Μένει να βρεθεί η διαμόρφωσή τους.

Κορβέτες: Δεν μιλάμε για ποιες αλλά για πότε και πώς θα είναι οι Gowind, αφού αρχικά συμπεριλαμβάνονταν στην συμφωνία.

Οι Gowind έπεσαν στο τραπέζι μαζί με τη συμφωνία με τις Belharra. Αναφέρονταν και στην αρχική συμφωνία.

Το σχέδιο όμως της Αθήνας ήταν να τελειώσει το θέμα των φρεγατών και μετά να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση των γαλλικών κορβετών (σ.σ. διαμόρφωση) αφού οι ναύαρχοι έπρεπε να μελετήσουν τα πλοία.

Κατά 99% οι Gowind θα είναι οι νέες κορβέτες του νέου Πολεμικού Ναυτικού, όπως αρχικά είχε διαφανεί.

Οι ευρωκορβέτες, στο πρόγραμμα των οποίων συμμετέχει η Ελλάδα, είναι ένα πρόγραμμα που θα τρέξει αργότερα, καθώς η Αθήνα πρέπει να αλλάξει εννιά με έντεκα πλοία, ανάλογα με το τι θα γίνει με τις MEKO.

Oι S του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έπρεπε να έχουν αλλαχθεί… χθες.

Οι 3+1 Belharra και 3+1 Gowind θα δώσουν χρόνο στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Και οι 13 ελληνικές φρεγάτες πρέπει να αλλαχθούν. Και αυτό θα γίνει.

Πλέον όταν μιλάμε για κορβέτες, όπως είναι τώρα, μιλάμε για μικρές φρεγάτες. Γι αυτό και η Αθήνα τις θεωρεί πια αξιόπιστη λύση. Καινούργια πλοία, ταχύτατα, με μικρό κόστος και μεγάλο οπλικό φορτίο, πολύ καλύτερο από αυτό που έχουμε τώρα.

Έτσι, η προσωπική μας εκτίμηση είναι πως ΔΕΝ μιλάμε για ποιες αλλά για πότε και πως θα είναι η διαμόρφωση (2500 ή 3000) των Gowind στο Π.Ν..