Η Hanwha Defense μας αποκαλύπτει το νέο ρομποτικό όχημα μάχης



Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία κατασκευής όπλων Hanwha Defense πρόκειται να παρουσιάσει το νέο ρομποτικό όχημα μάχης της πριν από την ADEX 2021 που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου στο Seongnam, νότια της Σεούλ. 

Ο εργολάβος άμυνας είπε ότι το ονόμασε Intelligent UGV, ή I-UGV, το πλήρως ηλεκτρικό όχημα διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες αποστολής, σε σύγκριση με τα υπάρχοντα 4×4 UGV πολλαπλών χρήσεων, ή M-UGV, και άλλα UGV που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα. Το I-UGV δοκιμάζετε αυτό το μήνα σε μια μονάδα πεζικού του Στρατού της Δημοκρατίας της Κορέας.

Το I-UGV έχει χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 500kg ή περισσότερο. Έχει εξαιρετική ακτίνα απόστασης 100km ανά φόρτιση. Το όχημα μπορεί να κινηθεί με τελική ταχύτητα 40km/h σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους και 20km/h σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

 Έχει εμβέλεια ανίχνευσης 4 χιλιομέτρων τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Με βάση τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, το I-UGV μπορεί να πραγματοποιήσει απομακρυσμένες ελεγχόμενες επιχειρήσεις ή αυτόνομη οδήγηση με δυνατότητα GPS για τη διεξαγωγή διαφόρων αποστολών, όπως επιτήρηση και αναγνώριση, μεταφορά φορτίου και τραυματισμένων στρατιωτών. 

Το I-UGV είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να κλειδώσει στους στόχους αυτόματα χρησιμοποιώντας ακουστικούς αισθητήρες για να καθορίσει την πηγή των πυροβολισμών κατά τη διάρκεια έναρξης της μάχης.