«Η Ρωσία πρότεινε την παρουσία 3.000 Σύρων στρατιωτών στο Κομπάνι»



Η Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD),  Ιλχάμ Άχμεντ, δήλωσε ότι η Ρωσία πρότεινε να αναπτυχθούν 3.000 στρατιώτες του συριακού στρατού στην περιοχή του Κομπάνι, αλλά η Αυτόνομη Διοίκηση απέρριψε αυτήν την προσφορά.

Μιλώντας σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Ράκα χθες, η Ιλχάμ Άχμεντ είπε ότι απέρριψαν την προσφορά «για να μην επαναληφθεί η εμπειρία της Ντέρα στο Κομπάνι».
 
Η Ιλχάμ Άχμεντ υπογράμμισε ότι καμία περιοχή υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης δεν έχει παραδοθεί στη συριακή κυβέρνηση.

Η Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της MSD τόνισε επίσης ότι η αποδοχή μιας πολιτικής λύσης ή διαλόγου με τη συριακή κυβέρνηση δεν θα σημαίνει ποτέ τη μεταφορά μιας περιοχής στη συριακή κυβέρνηση.

«Μπορούμε να πούμε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση της Ροζάβα είναι ισχυρότερη από πριν από πολλές απόψεις, ειδικά πολιτικά. Επειδή οι εξωτερικές μας σχέσεις είναι πιο ολοκληρωμένες και καλύτερες από ποτέ», είπε η Ιλχάμ Άχμεντ, αναφερόμενη σε μια στρατιωτική επιχείρηση που θα μπορούσε να οργανώσει η Τουρκία σε οποιαδήποτε περιοχή της Συρίας ή της Ροζάβα.

«Σήμερα χρειαζόμαστε όλοι ένα σχέδιο διαλόγου που να εκπροσωπεί όλα τα μέρη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να βρούμε μια λύση στην εσωτερική κρίση».

Η Άχμεντ δήλωσε ότι όλες οι εθνοτικές ομάδες και μειονότητες στη Συρία πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου και ότι το αποτέλεσμα που πρέπει να επιτευχθεί θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις όλων των πλευρών.

Αξιολογώντας τις σχέσεις της Αυτόνομης Διοίκησης με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, η Ιλχάμ Άχμεντ είπε: «Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη συριακή κυβέρνηση συνεχίζονται. Άλλωστε τα συμφέροντά μας σημαίνουν τα συμφέροντα των ανθρώπων της περιοχής. Μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των μερών θα πρέπει να είναι σε γνώση της Αυτόνομης Διοίκησης», είπε.

Rudaw