Τουρκία: Τσαντίστηκε η Ρωσία με τα Bayraktar – Ετοιμάζει τρομακτικό χτύπημα;Όπως μεταφέρει το σάιτ «cumhuriyet», τα Bayraktar που προμηθεύτηκε η Ουκρανία από την Τουρκία έχουν προκαλέσει την οργή της Ρωσίας.

Η Ουκρανία είχε αγοράσει οπλισμένα και άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Τουρκία.

Στις 26 Οκτωβρίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μοιράστηκαν βίντεο με το Bayraktar TB2 SİHA που πυροβολούσε ένα οβιδοβόλο που χρησιμοποιούσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Donbass.

Αυτό προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από τη Ρωσία δια του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα ο Vasily Nebenzya δήλωσε ότι η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από την Ουκρανία στο Donbass θα μπορούσε να έχει «σοβαρές συνέπειες που το Κίεβο δεν μπορεί να φανταστεί».

Ο Nebenzya επέστησε την προσοχή στις «ειδήσεις για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιτίθεται στο πυροβολικό στο Donbass, το οποίο δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της διοίκησης του Κιέβου από το 2014, μετά τον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε με τις δυνάμεις που επιδιώκουν την ανεξαρτησία στο στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν οι Ουκρανοί».

Τονίζοντας τα λόγια του Γενικού Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valeriy Zaluzhny ότι «…οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνουν άδεια για επίθεση», ο Nebenzya δήλωσε ότι αυτό είναι αντίθετο με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Και κατέληξε λέγοντας πως:

«Τα παιχνίδια με drone μπορεί να οδηγήσουν σε συνέπειες που η Ουκρανία δεν μπορούσε καν να φανταστεί. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. «Θα έπρεπε να το καταλάβουν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα το καταλάβουν».