Συνεργασία Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Συνεργασία Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ΜαγνησίαςΈνας νέος κύκλος συνεργασίας ξεκινάει για το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) μετά τη συνάντηση που είχε με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοντούρης, ο Γραμματέας Βαγγέλης Παπαευαγγέλου και ο ταμίας Γιάννης Τσακανίκας από το ΣΟΕΔ. Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η αρχή της συνεργασίας σε τομείς που θα προσφέρει χρήσιμες γνώσεις και για τις δύο πλευρές καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού στα μέλη του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποφασίστηκε να διοργανωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα μαθήματα ΚΑΡΠΑ  με στόχο οι στρατιωτικοί, οι οικογένειες τους αλλά φυσικά και  οι συμπολίτες μας να έχουν τη δυνατότητα  να μάθουν για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. 

Επίσης στο πλαίσιο της προσπάθειας να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στη φύση, γνωρίζοντας την ευεργετική προσφορά της επαφής με εμπειρίες και βιωματικές δράσεις που η καθημερινότητα και ο κορονοϊός μας έχουν κάνει να εκλείπουν από τη ζωή μας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων θα ανοίξει τις εγκαταστάσεις της στη Γορίτσα και θα δώσει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να δοκιμάσουν τη δραστηριότητα Flying Fox(ιπτάμενη αλεπού ή κεκλιμένη κατάβαση).Πρόκειται για την  τεχνική μεταφοράς τραυματία και διασωστών σε δύσκολες και επικλινείς περιοχές από πάνω προς τα κάτω ή και το αντίθετο κινούμενοι σε τεντωμένα σχοινιά. Στο χώρο της Λέσχης υπάρχει μόνιμη εγκατάσταση με συρματόσχοινα 85 μέτρων για εκπαίδευση των εθελοντών και πλέον έχει γίνει μια υπέροχη και ασφαλής περιπέτεια για παιδιά κάθε ηλικίας που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι ώρες και οι μέρες που θα πραγματοποιηθούν αυτές οι δύο δράσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξη τους δίπλα στις οικογένειες των στρατιωτικών και θα συνεχίσουν τις συνεργασίες με Σωματεία και Συλλόγους προς όφελος αυτών και της κοινωνίας.

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΟΕΔ
Άρτεμις Καλαμογιώργου