Φόβητρο! Οι Αμερικανοί κομάντος στην Ελλάδα και η δημιουργία ειδικής δύναμης Ταχείας επεμβάσεως στην Α.Μεσόγειο



Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων έχει γίνει η ελληνική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων

Δεν είναι καθόλου τυχαία που εδώ και Τρία με τέσσερα χρόνια οι Αμερικανοί κομάντος υλοποιούν συνεχώς ασκήσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους σε ελληνικό έδαφος και θάλασσα, αφού όπως όλα δείχνουν, η Ουάσιγκτον έχει τα δικά της σχέδια για την περιοχή.

Δεν υπάρχει πλέον μήνας που να μην έχουμε στην χώρα μας κάποια από τις επίλεκτες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Αμερικανών για συνεκπαίδευση, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Προχθές, οι Αμερικανοί καταδρομείς από την μονάδα 10th Special Forces Group εντυπωσίασαν μαζί με τους Έλληνες σε άσκηση στον κόλπο των Μεγάρων με φόντο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Έλληνες και Αμερικανοί με εντυπωσιακό τρόπο υλοποίησαν σε πραγματικές συνθήκες, ανακατάληψη προβλήτας και  εγκαταστάσεων μεταφοράς και αποθήκευσης καυσίμων.

Η νεότευκτη ελληνική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου οργανώνει υπό την εποπτεία του επιτελείου, κοινές εκπαιδεύσεις Ελλήνων και Αμερικανών μαζί με την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Τι έρχεται όμως σύμφωνα με όλες αυτές τις κινήσεις

Οι ΗΠΑ σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές ετοιμάζουν ελληνοαμερικανική δύναμη ειδικών επιχειρήσεων ( SOF), για επέμβαση στην Α.Μεσόγειο.

Η δύναμη αυτή θα έχει χαρακτήρα μονάδος Ταχείας επεμβάσεως, με την συνδρομή ταχέων σκαφών, μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων παντός τύπου ( ελικόπτερα, UAV), αεροσκάφη P-8 POSEIDON, και μαχητικά για την εξουδετέρωση κάθε απειλής.

Η λέξη “απειλή” προσδιορίζεται με πολλές έννοιες όμως για Έλληνες και Αμερικανούς.

Εκτιμάται παρόλα αυτά, ότι η δύναμη αυτή θα έχει στο στόχαστρο της, ισλαμιστές τρομοκράτες και επιθέσεις τους σε πλατφόρμες εξόρυξης, “εχθρικά κράτη” που θα επιχειρήσουν να επιτεθούν σε αμερικανικές εγκαταστάσεις εξόρυξης, ( Τουρκία), καθώς και κάθε εχθρική παρουσία που θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο με κάθε τρόπο.

Η δημιουργία της ελληνικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, η απόκτηση των αμερικανικής κατασκευής ταχέων σκαφών MARK IV, η αγορά εξοπλισμού για τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις, καθώς και η κοινή εκπαίδευση με τους Αμερικανούς σε ζητήματα τακτικής, αποτελούν ουσιαστικά την προαναγγελία της δημιουργίας αυτής της ειδικής ελληνοαμερικανικής δυνάμεως.

Η Α.Μεσόγειο όπως όλοι πλέον γνωρίζουν, είναι από τις πιο πλούσιες σε κοιτάσματα θαλάσσια περιοχή του πλανήτη,στην οποία έχουν παρουσία, Ρώσοι, Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Ιρανοί, και πολλοί άλλοι.

Σε λίγες ημέρες η EXXONMOBIL ξεκινά εξορύξεις στην Κύπρο, ενώ σε λίγους μήνες η ίδια εταιρεία ξεκινά την ίδια διαδικασία στην Ρουμανία, η Ρωσία ετοιμάζει έρευνες στην συριακή ΑΟΖ, καθώς οι  Τούρκοι απειλούν ολόκληρη την περιοχή με την ανύπαρκτη "Γαλάζια Πατρίδα" και τα άλλα νεο-Οθωμανικά σχέδια τους, τα οποία δεν αρέσουν σε κανέναν απολύτως στην Ουάσιγκτον. 

Οι ΗΠΑ διάλεξαν την Ελλάδα ως βάση τους για επιχειρήσεις στην ευρύτερη αυτή περιοχή, λόγω θέσης και σταθερότητας, και σκοπεύουν από αυτήν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι την Βόρεια Αφρική για τα δικά τους συμφέροντα.

Οφείλουμε ως Ελλάδα να εκμεταλλευθούμε αυτήν την στρατηγικά μεγάλη ευκαιρεί, και να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα οφέλη, ειδικά σε ότι σχέση με την Τουρκία και τα σχέδια της στην περιοχή.

Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι ισχυρές ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σημαίνει εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία και δυνατότητα χάραξης πολιτικής οικονομική ευημερίας για ένα καλύτερο μέλλον.