Ρωσία: Οι S-300 στη Συρία θα ρίχνουν και τουρκικά μαχητικά



Στο στόχαστρο των ρωσικών S-300 στην Συρία και τα τουρκικά μαχητικά.

Ρωσία: Οι S-300 στη Συρία μπορούν να ρίξουν τουρκικά μαχητικά στην Τουρκία καθώς και αμερικανικά ή ισραηλινά αν χρειαστεί.

Οι ρωσικοί S-300 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Tabka στην κεντρική Συρία και σκοπό έχουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Avia.pro, να αντιμετωπίσων τις επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της Τουρκίας στη Συρία.

Η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει αντιαεροπορικά συστήματα S-300 Favorit στην αεροπορική βάση Tabka τα οποία όχι μόνο θα παρακολουθούν πιθανές παραβιάσεις του συριακού εναέριου χώρου, «αλλά θα επιτεθούν και σε εχθρικά αεροσκάφη σε περίπτωση επίθεσης κατά της SAA και του ρωσικού στρατού», τονίζεται.

Στην εικόνα που παρουσιάζεται, μπορείτε να δείτε την περιοχή κάλυψης του συστήματος αεράμυνας S-300 που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Tabka.


Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα συστήματα S-300 που αναπτύσσει ο ρωσικός στρατός έχουν επίσης σχεδιαστεί για τη κατάρριψη πυραύλων κρουζ.

Οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι τα συγκροτήματα των S-300 βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας μάχης.

Mάλιστα τα containers των πυραύλων «βρίσκονται σε ανυψωμένη στάση», πράγμα που επιτρέπει μία όσο το δυνατόν γρηγορότερη απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο, φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να εγκαταστήσει στοιχεία ηλεκτρονικού πολέμου στο Ροστόφ, ώστε να ρίχνει τα τουρκικά Bayraktar που χρησιμοποιεί η Ουκρανία στις φιλορωσικές περιοχές.