Ελληνοτουρκικά – «Πλερέζες» οι Τούρκοι: «Τρέχουμε πίσω από την Ελλάδα»



Η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της, με την Τουρκία να μπαίνει στο περιθώριο, κάτι που ο τουρκικός Τύπος παραδέχεται ανοικτά.

Ελληνοτουρκικά: Από πολλά μέτωπα βάλλεται πλέον η Τουρκία, η οποία έχει περιέλθει σε δεινή θέση οικονομικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά λόγω των λανθασμένων χειρισμών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, με την φανατισμένη και ακραία πολιτική του έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την τουρκική λίρα, τη χώρα του σε απομόνωση απέναντι στη Δύση και γενικότερα μια οπισθοδρομική θέση παρότι βαδίζουμε στο 2022.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ισχυροποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πχ με την απόκτηση των Rafale, αλλά και με συμμαχίες όπως αυτές με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο.

Επιπλέον ήρθαν και οι επαφές, αυτές τις ημέρες, της χώρας μας με το Ισραήλ και την Ρωσία που έκανε την Τουρκία να «τρελαθεί» ακόμη περισσότερο. Στο Ισραήλ συγκεκριμένα εκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη βρέθηκε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μία ακόμη κίνηση ενότητας των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης οι Τούρκοι οι κινήσεις της Ελλάδας προκάλεσαν αίσθηση στην Τουρκία, με το θέμα να «παίζει» ψηλά στην Τύπο της Τουρκίας.

Όπως για παράδειγμα το δίκτυο «Haber Global», το οποίο παραδέχθηκε ότι «… πλέον η Τουρκία ακολουθεί την Ελλάδα», ενώ ανέφερε ότι την ώρα που η χώρα μας φτιάχνει τις σχέσεις της με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, η δική τους της χαλάει.

«Η Τουρκία χάλασε η ίδια τις σχέσεις της με το Ισραήλ από το 2010. Παράλληλα ενώ έχει κατηγορήσει το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τώρα τρέχει πίσω από την πολιτική της Ελλάδας», συμπλήρωσε το Haber Global, αλλά και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Ελληνοτουρκικά: «Κωλοτούμπες» από Ερντογάν
Την ίδια ώρα ο Ερντογάν προσπαθεί να βρει συμμάχους εκεί που έβλεπες εχθρούς. Χαρακτηριστική η καθολική αλλαγή στάσης του  απέναντι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και τις χώρες του Κόλπου.

Δηλαδή ενώ ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορούσε τις χώρες αυτές ισχυριζόμενος ότι κρύβονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, σήμερα ο ίδιος έφτασε να τις αποκαλεί  «αδέρφια» και «καρντάσια»!

Την ίδια ώρα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε νέο παραλήρημα προβάλλει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας λέγοντας : « Εμείς έχουμε τη Γαλάζια πατρίδα και περισσότερα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ